Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Με τον Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: Προς τη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του Υπουργού 
Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ασκούν σημαντικό ρόλο στην πληροφόρηση των δημοτών μας...
Η τήρηση του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ποσόστωση καταβολής 70 - 30 μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.
Ειδικότερα ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης της ποσόστωσης και καταβολής του 30 % στα πιστοποιημένα περιφερειακά μέσα και επισήμανε ότι αν ο υπόχρεος φορέας δεν υλοποιεί τη σχετική πρόβλεψη θα κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο.
Όπως επισήμανε ο Ν. Παππάς είναι ευθύνη όλων των φορέων να στηρίξουν τον περιφερειακό Τύπο, τις θέσεις εργασίας σε αυτόν και γενικότερα όσους προσπαθούν, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να δημιουργήσουν στην ελληνική περιφέρεια.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σημείωσε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Ν. Παππά, η οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. 
«Είναι σημαντικό να εφαρμοστεί η ποσόστωση του 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου καθώς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες».
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το crowdhackathon
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον Υπουργό για τη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να διοργανώσει το πρώτο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων crowdhackathon #smartcity  που θα πραγματοποιηθεί στις 12 έως 14 Μαΐου στην Αθήνα.
Ο Ν. Παππάς ανταποκρίθηκε θετικά στα κάλεσμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ προκειμένου να τεθεί η σχετική δράση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                 Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                       E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου