Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Πλήρη συγκάλυψη της «αμαρτωλής» ΔΕΑΔΑ από την παράταξη Πατούλη, βλέπει η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

          Αποδέχθηκε να αναληφθούν από το Δήμο 21 εκ.  χρέη
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4-4-2017 η πλειοψηφία της διοίκησης Πατούλη αποδέχθηκε να αναληφθούν από το Δήμο 21 εκ. € χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης (ΔΕΑΔΑ), σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης Ορκωτών Λογιστών.
Η διοίκηση Πατούλη «ξέπλυνε» με αυτό τον τρόπο το όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης της «αμαρτωλής» ΔΕΑΔΑ, που ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και συνεχίστηκε και επί των ημερών της, μέχρι το 2012 που η επιχείρηση μπήκε σε εκκαθάριση.
Η πλειοψηφία της διοίκησης, με την ψήφο 24 από τους 25 δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει, αποδέχθηκε την έκθεση των ορκωτών, χωρίς να προηγηθεί  διαχειριστικός έλεγχος και χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για το σύννομο των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο Δήμος.
Και πως μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού και η ίδια, στο διάστημα 2007-2012, λειτούργησε την επιχείρηση ακριβώς με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι προκάτοχοι της.
Μετά το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων ο Δήμος επιβαρύνεται τελικά με 133 εκ. 
ανεβάζοντας τα συνολικά του χρέη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σε πάνω από 213 εκ.

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια και το δυσβάσταχτο βάρος που παίρνει στους ώμους του ο Μαρουσιώτικος λαός.
Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα του νεοφιλελεύθερου «εκσυγχρονισμού», του μοντέλου  του Δήμου «επιχείρηση».
Εφαρμόστηκαν στο παρελθόν και εξακολουθούν και σήμερα να εφαρμόζονται από τη διοίκηση Πατούλη με τη μορφή των ιδιωτικοποιήσεων. όπως επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές, αμφισβητώντας στην πράξη το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Δήμων.
Η  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»  θα πάρει όλα τα μέτρα ώστε να σπάσει η «συνομωσία σιωπής» γύρω από αυτό το θέμα, που βολεύει πολλούς-τέως και νυν- και να αποδοθούν εκεί που πρέπει οι πολιτικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες.
Τα οικονομικά του Δήμου πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των δημοτών ώστε να αποκαλυφθούν και να ανατραπούν οι πολιτικές της διοίκησης Πατούλη που τελικά ρίχνουν τα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους.
                                             «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»
                                                                                 6-4-2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου