Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η Ρωσία απαντά στις ΗΠΑ και ενισχύει σε θάλασσα & αέρα τη Συρία

Η αντιαεροπορική άμυνα του συριακού στρατού θα «ενισχυθεί» μετά τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον της συριακής βάσης Σαϊράτ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού.
«Προκειμένου να προστατευθούν οι πιο ευαίσθητες συριακές υποδομές, μια σειρά από μέτρα θα ληφθούν το ταχύτερο δυνατό ώστε να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού Ίγκορ Κονασένκοφ.
Μόνο 23 πύραυλοι έπληξαν τη βάση Σαϊράτ, δήλωσε, ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκαν 59 πύραυλοι.
Η εκτόξευση των πυραύλων είχε προετοιμαστεί «πολύ πριν από τα σημερινά γεγονότα», είπε ακόμη ο Κονσένκοφ.
«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών άλλαξε, αλλά ο τρόπος που κάνει πόλεμο παραμένει αναλλοίωτος από την εποχή των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και στη Λιβύη», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού.
Ο Κονασένκοφ επιβεβαίωσε επίσης την αναστολή της συμφωνίας που είχε συναφθεί με την Ουάσινγκτον για την αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων πάνω από τη Συρία, την οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» κατεβαίνει στη Μεσόγειο
Η φρεγάτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» στο πλαίσιο μιας κατά σειράν αποστολής θα καταπλεύσει στην Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ρωσική βάση που βρίσκεται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass,επικαλούμενο στρατιωτική και διπλωματική στην Μόσχα.
Η ρωσική φρεγάτα απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ, όπου ολοκλήρωσε την διαδικασία ανεφοδιασμού της μετά τη συμμετοχή της σε κοινά ναυτικά γυμνάσια με τουρκικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα.
             Δριμύ κατηγορώ της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Η Ρωσία κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο με το πυραυλικό πλήγμα που εξαπέλυσε εναντίον του καθεστώτος στη Δαμασκό το βράδυ της Πέμπτης, αντιδρώντας στην επίθεση με χημικά όπλα την οποία φέρεται να έκανε ο συριακός στρατός με αποτέλεσμα πάνω από 80 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
«Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν εναντίον κυρίαρχου εδάφους της Συρίας. Θεωρούμε αυτή την επίθεση μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μια πράξη επίθεσης», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αμερικανική πυραυλική επίθεση.
Απάντηση των ΗΠΑ: Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής “είναι προετοιμασμένες να κάνουν περισσότερα” στη Συρία, προειδοποίησε η αντιπρόσωπος της Ουάσινγκτον στα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίζοντας “πλήρως δικαιολογημένη” την πυραυλική επίθεση εναντίον αεροπορικής στρατιωτικής βάσης του συριακού καθεστώτος.
Οι ΗΠΑ έκαναν ένα πολύ μετρημένο βήμα, που ήταν “πλήρως δικαιολογημένο” όταν εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον της βάσης, σε αντίδραση για την πολύνεκρη επίθεση με τοξικά αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε η πρεσβευτής Νίκι Χέιλι κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
“Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί”, πρόσθεσε. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν άπραγες όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα. Είναι ζωτικό εθνικό συμφέρον μας να αποτρέψουμε τη διάδοση και τη χρήση των χημικών όπλων”, υπογράμμισε.
Πηγήfortunegreece.com & greek1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου