Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Στο «Outview Queer Film Festival», το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

To Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας, συμμετέχει στο Outview Queer Film Festival,  με την υποστήριξη δύο διαφορετικών δράσεων.
Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, στις 17:00, θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ των Claudia Richarz και Ulrike Zimmermann, Vulva 3.0.
Λίγα λόγια για την ταινία
Ένα ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στη Berlinale, για την ιστορία της γυναικείας ανατομίας στον 21ο αιώνα, και την ποικιλομορφία του γυναικείου σώματος. 
Πως η υπερσεξουαλικοποιημένη κοινωνία και οι εικόνες στον Τύπο στρέφουν τις γυναίκες στην πλαστική χειρουργική.
Το Σάβαττο 23 Απριλίου 2016, στις 16.30 θα μιλήσουμε για την χοντροφοβία στην Ελλάδα και στην Ολλανδία.

Ένα πάνελ που αποτελείται από τέσσερις χοντρέλες οι οποίες μοιραζόμενες τις προσωπικές τους εμπειρίες ως χοντρές θηλυκότητες, θα εξερευνήσουν τις πολιτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές διαστάσεις του πάχους στην παρούσα χοντροφοβική κοινωνία.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στην ταινία και στη συζήτηση.
==============================================
OUTVIEW FILM FESTIVAL 14 - 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός)
Εισιτήρια
Προβολή: 5 ευρώ
Ημερήσιο: 10 ευρώ / Φοιτητικό: 8 ευρώ
Διαρκείας: 50 ευρώ
Στους ανέργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους.
Την  φετινή Απονομή Βραβείων (Σάββατο 23 Απριλίου στην Ταινιοθήκη) θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Αγγελάκης και η Κωνσταντία Χριστοφορίδου κι τα βραβεία θα απονεμηθούν από γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παράγοντες της κινηματογραφικης σκηνής. 
Τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν σύντομα και μαζί και τα ονόματα της φετινής Κριτικής Επιτροπής.
Η Τελετή Λήξης διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα. 
Ο εκθεσιακός χώρος θα φιλοξενήσει τα εγκαίνια της καινούργια φωτογραφικής δουλειάς του Βραζιλιάνου φωτογράφου Luiz Veloso με θέμα «lgbt aging project».
 10 ΧΡΟΝΙΑ OUTVIEW FILM FESTIVAL
 GIVE ME YOUR HAND – YOU ARE WONDEFUL
 Με φετινό «σύνθημα» GIVE ME YOUR HAND – YOU ARE WONDEFUL (στίχος από το τραγούδι Rock’n Roll Suicide από το θρυλικό άλμπουμ Ziggy Stardust του D.Bowie) και με αφίσα  που παραπέμπει στο David Bowie, το φετινό Outview αποδίδει φόρο τιμής στον άνθρωπο που έδωσε «χείρα βοηθείας» σε όλη την κοινότητα των «διαφορετικών» ανθρώπων να βρούνε κοινωνική αποδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου