Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Εφτασεεε & το εγχειρίδιο για την «καταπολέμηση» της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο

                   ... ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ
Ιδρυμα Μποδοσάκη: Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Το εγχειρίδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης «Σύνδεσμοι - Ένα εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο μέσα από την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» μετέφρασε στα ελληνικά το Ίδρυμα Μποδοσάκη(ΝΑΙ... αυτό το ευαγές Αριστερό, ΑΝΤΙ εξουσιαστικό Ιδρυμα!!!), στο πλαίσιο του προγράμματος του Ε.Ο.Χ. «Είμαστε όλοι πολίτες(;;;)».
Ιδρυμα Μποδοσάκη: Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Το εγχειρίδιο υποστηρίζει την εκστρατεία «No Hate Speech Movement» των νέων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να θίξουν το θέμα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Το εγχειρίδιο έχει σχεδιαστεί για παιδιά και νέους ηλικίας 13-18 ετών, αλλά οι δραστηριότητές του μπορούν να προσαρμοστούν και σε άλλες ηλικίες εκπαιδευομένων.
Το εγχειρίδιο έρχεται να καλύψει την ανάγκη για εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που να στοχεύουν στο μίσος στο διαδίκτυο. 

Όπως προκύπτει από διαδικτυακή έρευνα που διεξήγε το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2012, το 78% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι συνάντησαν ρητορική μίσους στο διαδίκτυο σε τακτική βάση. 

Οι τρεις συχνότεροι στόχοι ήταν άτομα ΛΟΑΤ (70%), μουσουλμάνοι (60%) και γυναίκες.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη(που είναι  διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος των EEA Grants «Είμαστε όλοι Πολίτες».θα υποστήριξει έμπρακτα και την αξιοποίηση του εγχειριδίου στο πεδίου. 
Στο πλαίσιο επιχορηγούμενου έργου, περισσότεροι από 350 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν στη χρήση του και πάνω από 450 παιδιά σε 20 σχολεία 
σε εννιά πόλεις ανά την Ελλάδα 
θα εκπαιδευθούν βιωματικά στα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο.


                   ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου