Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Στις 5:45 μ.μ, το σεμινάριο με θέμα:«Ξαναδιαβάζοντας την οικογενειακή μας ιστορία»

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα: «Ξαναδιαβάζοντας την οικογενειακή μας ιστορία», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου στις 5:45 μ.μ., στα γραφεία του Ομίλου (Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος).
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαρτογραφήσεις την ιστορία μιας οικογένειας, όπως το να καταγράψεις τις αναμνήσεις της, να φωτογραφήσεις σημαντικές στιγμές της, να περιγράψεις τους πρωταγωνιστές και τους αφανείς ήρωες στις οικογενειακές σχέσεις ή ακόμα και να αποκαλύψεις οικογενειακά μυστικά. 
Μια τέτοια κοινή μνήμη υπάρχει σε κάθε οικογένεια, αποκαλύπτεται κατά ένα μέρος στα οικογενειακά άλμπουμ, πιο ζωντανά αναπαρίσταται
στις συνευρέσεις της οικογένειας, στις οικογενειακές ιστορίες και στα πρότυπα σχέσεων.
Σαν ένα οικογενειακό άλμπουμ με χρήσιμες πληροφορίες θα ξεφυλλίσουμε οικογενειακές ιστορίες, μέσα από παραδείγματα γενεογραμμάτων. 
Το γενεόγραμμα ως ένα θεραπευτικό εργαλείο βοηθά τα άτομα μέσα από συμβολισμούς να αποκωδικοποιήσουν την οικογενειακή δομή, τα πρότυπα σχέσεων που υπήρχαν στην οικογένεια και με την κατάλληλη καθοδήγηση να αναγνωρίσουν τα οικογενειακά μονοπάτια και να χαράξουν τη δική τους πορεία.
Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η ερμηνεία της παρούσας κατάστασης του ατόμου μέσα από την αποκωδικοποίηση των οικογενειακών σχέσεων. Δηλαδή, να αναδείξει συνδέσεις μεταξύ παρελθόντος και παρόντος μέσα από κοινές αποφάσεις και επιλογές των ατόμων
της οικογένειας, τα πρότυπα ρόλων, που επανεμφανίζονται και να κατανοήσει το σύμπτωμα, που παρουσιάζει το άτομο μέσα από μια ευρύτερη ματιά.
Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζεται σε συνέχεια της προηγούμενης παρουσίασης «Δημιουργώντας το δικό σας Γενεόγραμμα».
Ομιλήτρια:
Ιφιγένεια Σωτηροπούλου,
Συμβουλευτική Ψυχολόγος (BA, MSc)
Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.
Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Τετάρτη 08/04/2016, 
είτε στο e-mail: info@unesco.gr 
είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.
                                                                    Η Πρόεδρος
                                               Ιωάννα Παπανικολάου - Πουσπουρίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου