Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Mαθήματα ορθής χρήσεως της Ελληνικής γλώσσης από την «ΕΝΟΤΗΤΑ», προφανώς μετά ... βδελυγμίας!

Περί «τσίπας» ... Γράφουν τα δελτία τύπου στον καθρέπτη;
Ο αγοραίος λόγος, συχνά ανορθόγραφος(!!!) & κυρίως αΣΥΝτακτος του γραφέα των δελτίων τύπου του Γ. Πατούλη, δεν μας εντυπωσιάζει πια για να σχολιάζουμε το ύφος γραφής του, αν και κάτι μας θυμίζει από το παρελθόν άλλων, «μαύρων» δεκαετιών.
Όμως μας εντυπωσιάζει κάθε φορά περισσότερο το όποιο πολιτικό περιεχόμενο των κειμένων που αποτελούν ευθύνη του πολιτικού προϊσταμένου του γραφέα, δηλαδή του δημάρχου.
Η διαφορά των πολιτικών θέσεων του συνδυασμού μας, με εκείνες του Γ. Πατούλη, είναι ότι εμείς σεβόμαστε την περιουσία κάθε Μαρουσιώτικης οικογένειας και επιχείρησης, καθώς και αξίες όπως: οι δυνατότητες των εργαζομένων του Δήμου και το δικαίωμα των νέων σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.
Αντίθετα με εμάς, ο Γ. Πατούλης κάθε φορά που ιδιωτικοποιεί ένα κομμάτι του Δήμου, μεταφέρει τμήματα της περιουσίας των Μαρουσιωτών στα χέρια συγκεκριμένων ιδιωτών.
Η θέση της παράταξής μας είναι σαφής: 
Τα καταστήματα, τα σπίτια και η δημοτική (Μαρουσιώτικη επίσης) περιουσία  θα μπορούσαν να φυλάσσονται με ικανοποιητικά πληρωμένους φύλακες, κατάλληλα εκπαιδευμένους, με σταθερή και μόνιμη εργασία και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.  
Θα στοίχιζαν λιγότερα χρήματα από αυτά που θα δίνει η δημοτική αρχή Πατούλη στην ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε την εργολαβία. Μόνο ο ΦΠΑ της συγκεκριμένης υπηρεσίας που επιβαρύνει αποκλειστικά το Δήμο Αμαρουσίου και δεν συμψηφίζεται ανέρχεται σε 33.356€. 
Θα αρκούσε η ειλικρινής συνεργασία με φορείς του κέντρου και όχι μία απόσπαση αποδοχής σε ό,τι να 'ναι. Και βέβαια κοινωνική πολιτική για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας & βανδαλισμών.
Επίσης θυμίζουμε ότι, από μία συγκεκριμένη εποχή (επί Νέας Δημοκρατίας της οποίας τις πολιτικές στήριζε ο Γ. Πατούλης) και μετά, η δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει στο Μαρούσι. Όταν του δόθηκε η δυνατότητα από την κυβέρνηση να την επανασυστήσει, έστω και περιορισμένα, και στη συνέχεια να διεκδικήσει τη στελέχωση της, το απέφυγε γιατί προφανώς, όπως αποδεικνύεται, είχε άλλα σχέδια.
Στην ανακοίνωση του συνδυασμού μας που προκάλεσε την ανακοίνωση Γ. Πατούλη 
(πατήστε εδώ), δεν θέταμε θέμα νομιμότητας της διαδικασίας ανάθεσης. Απορούμε όμως με την σπουδή των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής να σπεύσουν να τονίσουν ότι όλα είναι «νόμιμα». Έχει κάποιο «λάκκο η φάβα»;
Η καθεμιά/-ένας από τους πολίτες έχει το δικαίωμα να πιστεύει εκείνο που νομίζει ότι είναι καλύτερο για τον εαυτό του, την οικογένεια του ή την γειτονιά του.
Η παράταξή μας σέβεται απόλυτα αυτό το δικαίωμα.
Καταθέτουμε με συνέπεια τις δικές μας θέσεις. Εκπροσωπούμε πολλούς πολίτες του κέντρου που έχουν τις ίδιες. Δεν βρίσκουμε νόημα να μετρήσουμε τους υποστηρικτές της μίας ή της άλλης πλευράς.
Και τέλος...
Ο συνδυασμός μας αντιτίθεται πρακτικά και με συνέπεια στη βίαιη, νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων από όποια εξουσία και αν εφαρμόζεται.
Αντίθετα με εμάς, ο Γ. Πατούλης υιοθετεί και εφαρμόζει τη βίαιη, νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική από όπου και αν εκπορεύεται, με σπουδή, με «υπερηφάνεια» και θρησκευτική προσήλωση.
Υπηρετεί την καταστροφική πολιτική ενάντια στην μικρομεσαία Μαρουσιώτικη οικογένεια, άσχετα με το ποιος κυβερνά.
                                                     Για το γραφείο τύπου
                                Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι
                              Ζέτα Πολίτη - 699 34 38 665 - zpoliti@gmail.com
Υ.Γ: Οι περισσότερες καταστροφές του αστικού εξοπλισμού στο Εμπορικό Κέντρο οφείλονται στον κακό σχεδιασμό του έργου της «βιοκλιματικής» και όχι σε βανδαλισμούς που επικαλείται η δημοτική αρχή, ακριβώς για να αποσείσει τις ευθύνες της.​
==============================================================
Μετά τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη του επιτελείου του πρωθυπουργού στο Twitter το τελευταίο διάστημα, την Πέμπτη άλλη μια γκάφα σε επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες.
Σε δήλωση - απάντηση προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπερασπιζόταν μετά βδελυγμίας» (!) τον πρώην σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου.
«Τουλάχιστον ο κ. Κουμουτσάκος αποφάσισε να πάρει- έστω και κατόπιν εορτής- κάποιες αποστάσεις από τον κ. Παπασταύρου των αδήλωτων λογαριασμών και της οφσορ, δηλώνοντας τώρα ότι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για την υπόθεσή του.  Δεν μας εξηγεί βέβαια για ποιους λόγους όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ τον υπερασπιζόταν μετά βδελυγμίας και ο κ.Μητσοτάκης δεν τολμά να ψελλίσει ούτε το όνομά του κ. Παπασταύρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου