Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Τροπολογία Ν. Παππά για το «υπεράριθμο προσωπικό» της ΕΡΤ!!!

Προβλέπει δυνατότητα απόσπασης σε δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα απόσπασης τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημοσίου δικαίου, με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. 
Όπως είπε, «με την παρούσα τροπολογία δίνουμε τη δυνατότητα όλο το προσωπικό να μπορεί να αξιοποιηθεί», ενώ διευκρίνισε ότι «οι μετατάξεις θα γίνονται κατόπιν αιτήσεως του προσωπικού -δεν θα γίνονται με τη βία- και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Επικρατείας».
Ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Κεδίκογλου μίλησε για «πρότυπο φωτογραφικής διάταξης» αφού όπως είπε «τα κριτήρια μεταφοράς των αποσπάσεων του προσωπικού είναι ασαφή, με αποκορύφωμα την τελευταία παράγραφο, που λέει ότι μπορούν να συνεννοηθούν ο τοπικός δήμος με εσάς και να καθοριστούν τα προσόντα μετά».
Ενώ και από το ΠαΣοΚ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος διερωτήθηκε αν «αυτή η διαδικασία αφορά το υφιστάμενο προσωπικό της ΕΡΤ ή και το μελλοντικό προσωπικό της ΕΡΤ;». 

«Αφορά το υφιστάμενο προσωπικό ή αύριο το πρωί θα παίρνουμε από κάποια ΄΄πίσω πόρτα΄΄ της ΕΡΤ και μετά θα τους κάνουμε μετάταξη κάπου αλλού;», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «η δική μας η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε ενέργειες βίαιου κλεισίματος της ΕΡΤ», αλλά «φτιάχνει καινούργια οργανογράμματα και προσδοκά, μέσα από διαδικασίες ομαλές και νομοθετικές παρεμβάσεις, να κάνει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και σε αυτήν την προτεραιότητά μας εντάσσεται και η παρούσα τροπολογία».
«Προφανώς, προφανέστατα, δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα η ΕΡΤ να γίνει μια ΄΄πίσω πόρτα΄΄ για προσλήψεις στο δημόσιο», δήλωσε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι «κάπου υπάρχει προσωπικό που μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού και σε άλλες υπηρεσίες και θα σας έλεγα και σε υπηρεσίες πάρα πολύ πιο ευαίσθητες για τις ανάγκες των πολιτών υπάρχει η ανάγκη στελέχωσης». 
Ερωτηθείς δε από την βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου αν υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό, απάντησε: 
«Ναι, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Δεν θα υπήρχε η ανάγκη αυτής της διάταξης αλλιώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου