Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Στενότερες σχέσεις με το Σ.Ε.Δ.ΑΜ επιδιώκει η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Συνάντηση με τον πρόεδρο Γ. Χαλαβαζή και μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου(Σ.Ε.Δ.ΑΜ),  είχε την προηγούμενη Παρασκευή(8-4-2016) στα γραφεία του Σωματείου ο επικεφαλής του ΣΥΝδυασμού Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, Λ. Μαγιάκης.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία και των δύο προηγούμενων προέδρων κ.κ. Σπ. Κωνσταντά και Ν. Καλλιμάνη, τέθηκαν τα  προβλήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων του Δήμου.
Η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, διοικητικών και τεχνικών, οι συνταξιοδοτήσεις και οι μετατάξεις του προσωπικού, η πλημμελής συντήρηση, οι ελλείψεις και η μη ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, η μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η ελλιπής παροχή μέσων ατομικής προστασίας, η ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, η καθυστέρηση στην παροχή των απαραίτητων υλικών, ακόμα και καυσίμων, έχουν οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, την πλημμελή εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης, και την απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα.
Ο Λ. Μαγιάκης τόνισε ότι αυτή η μνημονιακή-νεοφιλελεύθερη πολιτική ακολουθείται συνειδητά τα τελευταία χρόνια με στόχο τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την παράδοση του στον ιδιωτικό.
Δυστυχώς ο κ. Πατούλης, αντί να την αντιμάχεται, παρά τις φραστικές του αναφορές, στην πράξη  την υπηρετεί με τονκαλύτερο τρόπο ιδιωτικοποιώντας όλο και περισσότερες υπηρεσίες του  Δήμου (φύλαξη, οδοκαθαρισμός, ηλεκτροφωτισμός, σίτιση κλπ)

Δεν είναι τυχαίο ότι λείπει από το Δήμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναγκαία στελέχωση των υπηρεσιών, όπως επίσης και ότι μέσα σε οκτώ χρόνια διοίκησης Πατούλη 51 εκ. € από το ταμείο των ανταποδοτικών τελών χρησιμοποιήθηκαν, παράνομα, για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της μεγάλης πλειοψηφίας του προσωπικού η υποβάθμιση αυτή δεν θα σταματήσει αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές που την προκαλούν και προς αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνισθούν.
Η παράταξη μας θα καλλιεργήσει ακόμα πιο στενές σχέσεις με το Σωματείο και θα αγωνισθεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων, όπως εξάλλου έχει κάνει με συνέπεια μέχρι σήμερα.
Θα αναδείξει στην τοπική κοινωνία τη σημασία της διατήρησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα τονίσει την πρωταρχικό ρόλο των εργαζόμενων σε αυτή την κατεύθυνση.
                                                               Για το γραφείο τύπου
                                               Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι
                                               Ζέτα Πολίτη۞699 3438665۞zpoliti@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου