Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Οι αποφάσεις 12ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Συνεδρίασε την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: 
«Προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά - Από την ανάδυση στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης», συνολικού προϋπολογισμού 66.420,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). 
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη για την πράξη: 
«ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 46 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΑΙΑΣ» προϋπολογισμού 50.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα, στο οποίο έκανε παρέμβαση ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Κουφοπαντελής,  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βριλησσίων για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: 
«Αντιπλημμυρική προστασία Βριλησσίων», συνολικού προϋπολογισμού 3.999.960,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης ενώ παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης.
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Χαλανδρίου για την κατασκευή του έργου: 
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 5.535.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Για το θέμα, το οποίο  εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης, έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος.
► Έγκριση όρων και σύναψης σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης  για τη σύνταξη μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΟ “ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ”» συνολικού προϋπολογισμού 22.762,53 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση ασφαλτικών ταπήτων οδικού δικτύου Δήμου Περιστερίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης, ενώ παρέμβαση έκανε και ο
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του δήμου Περιστερίου Π. Λύκος
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Σμύρνης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση οδών Ομήρου - Παλαιολόγου», συνολικού προϋπολογισμού 3.650.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Στ. Τζουλάκη να παρεμβαίνει σχετικά
► Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεγαρέων για το έργο παροχής υπηρεσιών με τίτλο:  
«Κοινωνική Έρευνα – Απογραφή στον Οικισμό Ρομά Βλυχού Μεγάρων», συνολικού προϋπολογισμού 15.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.). 
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Βλυχού Μεγάρων «Ο Άγιος Αθανάσιος», κ. Λιακόπουλος
► Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Ζησιμοπούλου στη Δημοτική Ενότητα Βάρης» συνολικού προϋπολογισμού 570.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρ. Κωνσταντέλλο να δίνει το παρών.
► Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή νέου Γηπέδου Ραφήνας», συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης. Στη συζήτησή του μάλιστα, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Β. Πιστικίδης, ο οποίος και παρενέβη.
► Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για το έργο: 
«Κατασκευή ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου Δημοτικού Σταδίου “Παν. Βογιατζής” Δήμου Λαυρεωτικής», συνολικού προϋπολογισμού 533.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης, ενώ το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δ. Λουκάς
► Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ΠΑΟ Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού», συνολικού προϋπολογισμού 506.354,28 € (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.). Παρέμβαση σχετικά έκανε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σοφρώνης. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
► Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Δ.Δ. Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού» συνολικού προϋπολογισμού 369.907,81 € (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
► Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων Δήμου Σαρωνικού», συνολικού προϋπολογισμού 542.212,63 € (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.). Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.
► Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 2.500,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τη συμμετοχή (με την υποβολή επιστημονικής εργασίας) τριών (3) στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο Συνέδριο «SafeEvros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας», που θα πραγματοποιηθεί στις 22-25 Ιουνίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
► Έγκριση υποβολής πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως Συντονιστή στο συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο: «Καταπολέμηση των στερεοτύπων μέσω της ενδυνάμωσης των επαγγελματιών στις τοπικές κοινότητες»,  στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος: «Χρηματοδοτούμενες Δράσεις για την υποστήριξη εθνικών και διακρατικών έργων για την μη διάκριση και την ένταξη των Ρομά/JUST/2015/RDIS/AG/DISC», της «Γενικής  Δ/νσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη και τους Καταναλωτές». Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
► Έγκριση υποβολής πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρου στο συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο: «BRIDGING THE GAP» (ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΣΜΑ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος: «Interreg Balkan-Mediterranean 2014-2020». Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
► Έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε έργο, με τίτλο:
"Ενίσχυση της Αστικής ανθεκτικότητας στην Κλιματική Αλλαγή για την Βαλκανική περιοχή" (“Enhancement of Urban Climate Change Resilience for Balkan Area”) - UCCR@Balkan, στον άξονα προτεραιότητας 2: Περιβάλλον (Environment), Ειδικό Σκοπό 2.2: Βιώσιμες περιοχές: 
Προώθηση της διακρατικής συνεργασίας για την αποδοτικότητα των πόρων και την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή (Sustainable territories: fostering transnational cooperation for resource efficiency and climate change resilience) στο πλαίσιο του προγράμματος Balkan-Mediterranean Interreg. 
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
► Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Δ΄ τριμήνου 2015. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
► Έγκριση απολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2015. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
► Έγκριση 1ης τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2016. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
► Έγκριση 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2016. 
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
---------------------------------------------------------------------------------------------
σημ.: Στα θέματα 19,20,21 και 22 τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις  ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ν. Σαράντης, ο Δήμαρχος Ιλίου, Ν. Σαράντης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρ. Κωνσταντέλλος και τέλος, ο Γ.Γ. του Δήμου Αχαρνών Θ. Κατσιγιάννης.
Τα πλήρη κείμενα των παραπάνω αποφάσεων θα αναρτηθούν στο ακόλουθο link:
www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=18513:12i-synedriasi-p-s-2016&catid=123&Itemid=98

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου