Κυριακή 10 Απριλίου 2016

«Ξεπαγώνει» η επέκταση του Golden Hall

Μακέτα παραμένει η επέκταση του εμπορικού κέντρου «Golden Hall, τέσσερα χρόνια μετά την κατακύρωση στην «Lamda Development» του αναξιοποίητου τμήματος 21,6 χιλιάδων τ.μ. στο Μαρούσι, όπου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες λειτουργούσε το πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης (IBC). 
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται κινητικότητα σε σχέση πάντα με την λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν την παροχή γνωμοδότησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, η «τύχη” του δεύτερου μέρους του εμπορικού κέντρου κρίνεται σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα από το Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος θα πρέπει να εγκρίνει την ΜΠΕ. 
Έχει, ήδη, λάβει χώρα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατά την οποία αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να προηγηθεί η γνωμοδότηση του Δήμου που φιλοξενεί σήμερα δύο από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας. 
Και να ακολουθήσει, δηλαδή, η Περιφέρεια Αττικής που φέρεται να είναι θετική στην υλοποίηση του έργου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις στον κυκλοφοριακό όγκο της περιοχής λόγω της νέας ανάπτυξης.
Το έργοΌπως, πάντως, όλα δείχνουν, το στοίχημα της έναρξης υλοποίησης του project μέσα στη χρονιά είναι δύσκολο, παρότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι έως το τέλος του 2014 η επέκταση του «Golden Hall» θα βρίσκεται σε λειτουργία. 
Βέβαια, από τότε έως σήμερα ένας... οικονομικός αιώνας χωρίζει 
τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, καθώς τα capital controls, 
η ανυπαρξία επενδύσεων και η επίδειξη ανύπαρκτου έργου από τα παραγωγικά υπουργεία (Οικονομίας, Υποδομών, Εργασίας) έχουν εκμηδενίσει τις προοπτικές για επιστροφή στην ανάκαμψη.
Το «ΕιδικόΣχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου» (ΕΣΧΑΔΑ) προβλέπει τη δημιουργία χρήσεων αναψυχής και εμπορίου. Στο κτήριο προβλέπεται η δημιουργία μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων 2004 επιφάνειας τουλάχιστον 3000 τ.μ., εμπορικών καταστημάτων επιφάνειας έως 2.000 τ.μ., χώρων συγκέντρωσης κοινού στους οποίους πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και ειδικές προβολές (έως 1.500 τ.μ.).
Επίσης, η «Lamda Development», που έχει πληρώσει 81 εκατ. ευρώ 
για την απόκτηση του δικαιώματος αξιοποίησης της έκτασης, μπορεί να κατασκευάσει 
μέχρι δύο αίθουσες κινηματογράφου χωρητικότητας έως 150 θέσεων η καθεμία, 
όπως και χώρους εστίασης-αναψυχής (έως 1.500 τ.μ.) και επιφάνειες επικεντρωμένες 
σε παιδικές δραστηριότητες, κατ’ ελάχιστον έως 2.500 τ.μ.
Το κτήριο θα διαθέτει υπόγειο βοηθητικό χώρο και χώρο στάθμευσης 250 θέσεων μέχρι 7.300 τ.μ.
Του Δημήτρη Δελεβέγκου
dimitris.delevegos@capital.gr
ΠΗΓΗ:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου