Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

«Όψιμο», χαρακτηρίζει, «το ενδιαφέρον του κ. Πατούλη» η αξιωματική Αντιπολίτευση

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 19-5-2015 αποφάσισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία να ζητήσει την κατάργηση της  απόφασης Ταγαρά, υπουργού της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ., που αλλάζει τις χρήσεις γης στο Χ.Ε.Υ. (Χώρος Εγκατάστασης Υποδομών) Νερατζιώτισσας και υπογράφηκε δύο μέρες πριν τις εκλογές της 25 Γενάρη 2015.

Ταυτόχρονα ζητά και οι υπόλοιποι χώροι του Δημοσίου που βρίσκονται στο Μαρούσι και μεταφέρθηκαν πριν τρία  χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ (Χ.Ε.Υ. και Έκθεση Κεραμικής επί της Κηφισίας) να μην πωληθούν, αλλά να παραχωρηθούν στο Δήμο ως κοινόχρηστοι-κοινωφελείς χώροι.
Το θέμα είχε αποκαλυφθεί από την παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από δύο περίπου μήνες. Το γεγονός ότι –έστω και με καθυστέρηση– η δημοτική Αρχή αντέδρασε είναι θετικό.
Ας θυμηθούμε όμως πώς πολιτεύτηκε για το θέμα αυτό η διοίκηση Πατούλη:
Το 2009 προτείνει για την περιοχή του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας (δίπλα από το Mall) χρήσεις γενικής κατοικίας, παρόμοιες δηλαδή με αυτές που ορίζονται και στην απόφαση Ταγαρά. 
Οι χρήσεις γης οριστικοποιούνται με Προεδρικό Διάταγμα, κατά σύμπτωση πάλι 2 ημέρες πριν τις εκλογές του Μάη 2012.
Στη συνέχεια  υπογράφει μνημόνιο με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου,  προκάτοχο του ΤΑΙΠΕΔ, που προβλέπει :
την «αξιοποίηση» από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου των οικοπέδων συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της, έναντι παραχώρησης στο Δήμο Αμαρουσίου 6 στρεμμάτων για δημιουργία σχολείου στη Φιλοθέη και ενός στρέμματος πρασίνου στο Ψαλίδι. 
Τα 60 στρέμματα της Κτηματικής Εταιρίας, με απόφαση της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκποίησής τους και συνεπώς οικοδόμησής τους.
Το 2013 ο κ. Πατούλης, παρακάμπτοντας τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέπτεται την τότε διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια διαβεβαιώνει τους κατοίκους του Ψαλιδίου ότι το θέμα του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας θα λυθεί προς όφελός τους, κάτι που φυσικά δεν τηρήθηκε.
Αντί για αξιοποίηση των ΧΕΥ, επιτρέπει στους εργολάβους που εκτελούν έργα στο Μαρούσι να χρησιμοποιούν σαν εργοτάξιο και χώρους αποθήκευσης υλικών, έναν άλλο ΧΕΥ (Χώρο Εγκατάστασης Υποδομών) στα όρια του Δήμου μας, στη Λεωφόρο Κύμης
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η αλλαγή στάσης του κ. Πατούλη υπαγορεύεται από την επιλογή του να «στριμώξει» την Κυβέρνηση, αν παίζει άλλου τύπου παιχνίδια, ή αν εννοεί αυτά που διακηρύσσει για την ανάγκη «επέκτασης του πρασίνου της πόλης». 
Το μέλλον θα δείξει.
Η παράταξή μας, συνεπής διαχρονικά στις θέσεις της, δηλώνει ότι υποστηρίζει  τις διεκδικήσεις του Δήμου.
Επαναφέρει τις παλαιότερες προτάσεις της  για  τις πολιτικού χαρακτήρα ενέργειες και ταυτόχρονα  την κινητοποίηση των πολιτών για τη δενδροφύτευση των διεκδικούμενων χώρων.
Μαρούσι, 21 Μαΐου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου