Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Eγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου για το 2013

Με βάση τα στοιχεία του Απολογισμού που παρουσιάστηκαν, επιβεβαιώνεται ότι πλέον ο Δήμος Αμαρουσίου έχει μπει σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης των οικονομικών του.
ΤΊ λένε οι αριθμοί
1.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την οικονομική υπηρεσία, τα οποία έχουν επίσης αποσταλεί από το Δήμο Αμαρουσίου στη βάση δεδομένων του Κόμβου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και τη βάση δεδομένων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. η χρήση για το έτος 2013 έχει ως εξής:
ΕΣΟΔΑ  :                              77.435.674,23 €
ΔΑΠΑΝΕΣ :                          66.208.607,66 €
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 11.227.066,57 €,
δηλαδή για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου εμφανίζει ταμειακό πλεόνασμα και όχι έλλειμμα.
Το ύψος του πλεονάσματος αυτού, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υποχρεώσεις προς τρίτους, που ανέρχονται στο ύψος των 4.050.119,12 € (όπως αυτές αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του 2014), αποδεικνύει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου:
έχει σήμερα τα διαθέσιμα υπόλοιπα για να καλύψει τις ανάγκες του (το οποίο και θα πραγματοποιήσει στις αρχές του 2014)
όχι μόνο δεν είναι ελλειμματικός, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των αλόγιστων δανείων και χρεών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που κληρονομήθηκαν στη σημερινή Διοίκηση, αλλά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζει και πλεόνασμα χρήσης.
έχει μπει τάξη και νοικοκύρεμα στην οικονομική διαχείριση του Δήμου, έχουν περιοριστεί οι δαπάνες και έχει εξορθολογιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, χωρίς ταυτόχρονα να έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα των δημοτικών υπηρεσιών.
Με αφορμή τον απολογισμό του 2013, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης επισήμανε:
«Η δύσκολη και πολυετής προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να εξυγιάνει τα οικονομικά του Δήμου, αποδίδει καρπούς.
Χάρη στην προσπάθεια αυτή, η πόλη μας «στέκεται σήμερα στα πόδια της» και δεν χρεοκόπησε από τα βάρη των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρεών του παρελθόντος, γιατί πετύχαμε ως Διοίκηση μεταξύ άλλων:
Να αποτρέψουμε την οικονομική κατάρρευση του Δήμου όταν αναλάβαμε το 2007.
Από τα ελλείμματα των δεκάδων εκατομμυρίων του παρελθόντος, το 2014 να είναι η χρονιά που ο προϋπολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου θα είναι για πρώτη φορά πλεονασματικός.
Επαναδιαπραγματευτήκαμε, επιμηκύναμε και «κουρέψαμε» τα δάνεια του Δήμου.
Αποπληρώσαμε μόνον από το 2010 ως σήμερα, οφειλές του παρελθόντος ύψους 60.000.000 ευρώ.
Μειώσαμε από 23 σε 3 τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
Διεκδικήσαμε από την Κεντρική Εξουσία με επιτυχία πάνω από 50.000.000 ευρώ, τα οποία είτε χρηματοδότησαν έργα χρήσιμα σε όλη την πόλη, είτε χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή των χρεών του παρελθόντος.
Είμαστε η πρώτη Διοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια που μείωσε τα δημοτικά τέλη για όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατά 20% την τελευταία διετία.
Είμαστε η πρώτη Δημοτική Αρχή σε όλη την Ελλάδα που εφάρμοσε πολιτική μείωσης 50% ή και απαλλαγής κατά 100% από την καταβολή ανταποδοτικών τελών σε στοχευμένες κοινωνικά ομάδες.

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι όλα όσα πετύχαμε, τα πετύχαμε σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και με τη χρηματοδότηση από την Πολιτεία να έχει μειωθεί κατά 70%, ενώ το αποτέλεσμα αυτό έχει θετικό αντίκτυπο ακόμη και στην τσέπη των συμπολιτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου