Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ξεπέρασαν τις 1000, οι συμμετοχές στους πρώτους Ετήσιους Αγώνες «Σπύρος Λούης»!!!

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.100 δρομέων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκαν οι Ετήσιοι Αγώνες «Σπύρος Λούης» προς τιμήν του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρο Λούη που από φέτος με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, αποτελούν θεσμό για την πόλη.
Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του σωματείου για την στήριξη ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Ελλάς, ολοκληρώθηκαν σε ατμόσφαιρα πανηγυρική με τη βράβευση των πρώτων ανά κατηγορία στον αγώνα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και στον παιδικό αγώνα δρόμου, αντίστοιχα.
Εγκαινιάζοντας τον νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, συμμετείχε συμβολικά στη διαδρομή των 5 χλμ. μαζί με το υπόλοιπο πλήθος των δρομέων.
Παρόντες στην εκκίνηση της διαδρομής των 5 χλμ. και οι απόγονοι του Σπύρου Λούη, οι εγγονοί του Σπύρος και Νίκος Λούης.
Οι συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών -περίπου 700 συμμετοχές στον αγώνα των 10 χλμ., περίπου 300 στον αγώνα των 5 χλμ. και περισσότερες από 100 τον παιδικό αγώνα- όπως και των εθελοντών από διάφορους φορείς που με τη συμμετοχή τους διευκόλυναν τη επιτυχία και την ομαλή έκβαση των αγώνων δρόμου.
Εκατοντάδες ήταν και τα παιδιά με τους γονείς τους που έτρεξαν στον αγώνα δρόμου του 1 χλμ.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την απονομή από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, κυπέλλων, μεταλλίων και ενός αναμνηστικού βιβλίου για τον Σπύρο Λούη στους νικητές των αγώνων 10 χλμ. και 5 χλμ. ανά κατηγορία ανδρών - γυναικών και του παιδικού αγώνα.
 Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του σωματείου MDA Ελλάς καθώς και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».
Τον σχεδιασμό και την τεχνική διεύθυνση του αγώνα είχε αναλάβει η All About Running. Μέγας χορηγός των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» ήταν ο ιατρικός όμιλος Υγεία.
Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι χορηγοί επικοινωνίας: τηλεοπτικοί σταθμοί MAD TV, ANT1, Local TV, ραδιοφωνικοί σταθμοί Realfm 97.8, MAD Radio 106.2, Kiss 92.9 fm, διαδικτυακό ραδιόφωνο Readyo.gr, και περιοδικό RUNNER.
Χορηγοί των αγώνων ήταν, επίσης, οι εταιρίες 3Ε και Dole.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Δήμος Αμαρουσίου στους περισσότερους από τους 150 εθελοντές που στήριξαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης, και συγκεκριμένα τους φορείς:
 το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού για τη συνδρομή του με οχήματα και προσωπικό, τους εργαζομένους από τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τις Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Διονύσου, τους γυμναστές και τα μέλη από τον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου, τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών για την πολύτιμη συνδρομή τους στο συντονισμό της ομαλής εκτέλεσης των διαδρομών των δρομέων, το Δημοτικό Ασθενοφόρο Αμαρουσίου και την εθελοντική συμμετοχή της ιατρού Ηλέκτρα Στάμου. Ευχαριστίες απευθύνονται, επίσης, στην Τροχαία Κηφισιάς, στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμαρουσίου για την ετοιμότητά τους.
Στον αγώνα των 10 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Δημήτρης Θεοδωρακάκος 32:37
2. Θεόδωρος Φούνταρης 36:44
3. Γιώργος Κυπαρισσάκης 37:31
Στον αγώνα των 10 χλμ. στην κατηγορία των γυναικών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Μαρία – Λουίζα Καμαρινού 45:43
2. Μόνικα Κλωνάρη 46:21
3. Χριστίνα Σαμπατακάκη 46:28
Στον αγώνα των 5 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Δημήτρης Θεοδωρακάκος 16:02
2. Χρήστος Κεχαγιάς 19:22
3. Κωνσταντίνος Βλαχάβας 20:05
Ο νικητής και των δύο αγώνων δρόμου στα 5 χλμ. και στα 10 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών Δημήτρης Θεοδωρακάκος, έχει υπάρξει δύο φορές Πανελληνιονίκης Μαραθωνίου Δρόμου, νικητής του Olympic Marathon, νικητής του Μαραθωνίου Σινικού Τείχους, όπως και στους Αγώνες ανωμάλου δρόμου Trans Alpine.
Στον αγώνα των 5 χλμ. στην κατηγορία των γυναικών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Ειρήνη Τσουπάκη 19:43
2. Μάρω Καπετάνη 24:25
3. Γεωργία Μαστιχιάδη 24:44
Στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. στην κατηγορία των αγοριών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Σπύρος Προδρομίδης 4:09
2. Μάνος Αντωνόπουλος 4:09
3. Νικόλας Παπαδημητρίου 4:10
Στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. στην κατηγορία των κοριτσιών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Αλεξία Γερολύμου Αλεξία 04:19
2. Κωνσταντίνα Καυκαλάκη 04:21
3. Καλλιόπη Μπάντη 04:21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου