Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τα «έψαλλε» στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Tην άμεση επίλυση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα απαίτησε από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, χθες Δευτέρα 3 Φλεβάρη το «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ».
 Ως  Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζουν σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν,  εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας τόσο στο τρόπο που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα της ανεργίας όσο και στο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ανέργους δημιουργώντας πάνω στην ανάγκη τους για εργασία το νέα μοντέλο εργαζόμενου που εξυπηρετεί μόνο τα κέρδη της εργοδοσίας.
Εμείς παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ωστόσο θέσαμε στοιχειώδη δικαιώματα που υπάρχουν για κάθε εργαζόμενο και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρχουν και στους εργαζόμενους στα 5μηνα.
 1.ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, υπάρχουν και σήμερα που μιλάμε απλήρωτοι σε διάφορες υπηρεσίες. Να υπάρχουν αποκλειστικές σταθερές ημερομηνίες  πληρωμής όπως σε όλους τους εργαζόμενους έτσι και στα 5μηνα. έψαλλε

2.ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΣΦΆΛΙΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΜΈΡΑ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗΣ.
Να υπάρχει αντιστοιχία ασφάλισης και απασχόλησης γιατί δημιουργούνται προβλήματα όπως πχ μηχανικοί πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ από την τσέπη τους ή ειδικότητες που δουλεύουν σε Βαριές και Ανθυγιεινές συνθήκες κολλάνε απλό ένσημο κλπ.
3.ΜΈΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΉΣ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΌΠΩΣ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ Ο ΝΌΜΟΣ.
Να υπάρξει εγκύκλιος αντίστοιχη με προηγούμενη του ΙΚΑ στο τι σημαίνει μέτρα (είδη ατομικής προστασίας, γάλα, μειωμένο ωράριο κλπ), Να απαγορευτεί η απασχόληση στην αποκομιδή λόγω υψηλού κινδύνου μολυσματικών ασθενειών. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου