Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πατούλης: Μειώστε άμεσα την τιμή ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες Αμαρουσίου

Εκφράζοντας την δικαιολογημένη απαίτηση των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες της άδικης αντιμετώπισης τους από πλευράς Ελληνικής Πολιτείας εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών τιμών ζώνης που ισχύουν στην συγκεκριμένη περιοχή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέλαβε πρωτοβουλία με σκοπό την αποκατάσταση της αδικίας αυτής.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας κι ως πρώτη ενέργεια απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, στην οποία του επισημαίνει το πρόβλημα που δημιουργεί στους εκατοντάδες κατοίκους των εργατικών πολυκατοικιών η πολύ υψηλή τιμή ζώνης, βάσει της οποίας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα τέλη και φόρους (ΕΤΑΚ και ΕΕΤΗΔΕ), δυσανάλογα της πραγματικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους.

Ουσιαστικά με τις σημερινές ισχύουσες τιμές ζώνης, οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών επιβαρύνονται το ίδιο, με τους κατόχους πολυτελών ακινήτων άλλων περιοχών του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, επισημαίνει, επίσης, τις δυνατότητες που παρέχει η ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα στην μείωση της υφιστάμενης τιμής ζώνης, που δεν ανταποκρίνεται ούτε στην αξία των ακινήτων, ούτε στην εμπορικότητα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου