Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ενισχύει τη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου ο Δήμος Αμαρουσίου

Στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Αμαρουσίου» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Πρόκειται για μία επιτυχημένη κοινωνική παρέμβαση που ξεκίνησε στον Δήμο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και αγκαλιάζει εκατοντάδες νοικοκυριά της πόλης που ζητούν συμπαράσταση με τον ρυθμό αύξησής τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, να αυξάνεται δραματικά.
Με την ευκαιρία της ενίσχυσης της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Επεκτείνουμε τη δράση μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης δομής που ήδη λειτουργούμε στον Δήμο μας για την ωφέλεια των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Χάρη στην κοινωνική ευαισθητοποίηση συνανθρώπων μας, συλλόγων αλλά και φαρμακευτικών εταιριών, μέσα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο προσπαθούμε να μην υπάρχει κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς να μπορεί να λάβει το φάρμακό του. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει αυτό τα πρόβλημα να αποταθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ζητώντας τη συνδρομή τους για ένταξη στη δομή».
Στον Δήμο Αμαρουσίου, μέσω της ενίσχυσης της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου στο πλαίσιο του προγράμματος, θα καλύπτονται δωρεάν, σε μηνιαία βάση, οι ανάγκες σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα για τουλάχιστον 100 άστεγους, άπορους και άνεργους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν ή δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλιστικό ταμείο.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο εξασφαλίζει τα απαραίτητα φάρμακα μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φορείς αλλά κυρίως με τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών που ανταποκρίνονται και προσφέρουν φάρμακα στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
Η υποβολή αιτήσεων από μέρους των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με ανοικτή προθεσμία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν σχετική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και να την υποβάλουν στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στη διεύθυνση Παλαιολόγου 9, Μαρούσι.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των φαρμάκων είναι:
1. Επίδειξη της «Κάρτας Ανασφάλιστου Πολίτη» που εκδίδει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου κατόπιν κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η Κάρτα Ανασφάλιστου Πολίτη έχει εξάμηνη ισχύ και ανανεώνεται έπειτα από επανέλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών.
2. Ιατρική συνταγή, πρόσφατη και με διάρκεια έως έξι μήνες.
Στη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου παρέχεται, επίσης, ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση, υποστήριξη και καθοδήγηση των ωφελούμενων από κοινωνικό λειτουργό.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί με σταθερό ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οδό Παλαιολόγου 9 (3ος όροφος).
Δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1. Αίτηση
2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας / Διαβατήριο ή Άδεια Παραμονής
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο που να βεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας
5. Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΥΟ (οικονομικό έτος 2013) ή υπεύθυνη δήλωση από την Εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση (οικονομικού έτους 2013)
6. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ
7. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής περί ποσοστού Αναπηρίας (σε περίπτωση αναπηρίας)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ώρες στα τηλέφωνα 213 2031936 και 2132031915,
 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikofarmakeio@maroussi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου