Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Tην Τετάρτη η διαμαρτυρία των Εμπόρων στο MALL


Τραγικά αδιέξοδα αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς, πέρα από την πτώση της ζήτησης, που συνεπάγεται και μείωση του τζίρου, και τις δυσλειτουργίες στις αγορές βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κυβερνητικές αποφάσεις (φορολογικό, άνοιγμα αγορών κ.λπ.) και κυρίως με την περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων.
         Συζήτηση για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο

Τα λουκέτα είναι πλέον καθημερινά και η λειτουργία χιλιάδων ακόμη επιχειρήσεων θεωρείται επισφαλής, με άμεσες συνέπειες στην απασχόληση και στον κοινωνικό ιστό.
Η πρόσφατη έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κατέγραψε όχι μόνο τις επιπτώσεις από την κρίση και την κυβερνητική πολιτική, αλλά και δυσοίωνες προβλέψεις για το αμέσως προσεχές διάστημα...
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) αποφάσισε να ξεκινήσει αύριο τριήμερο κινητοποιήσεων με διάφορες δράσεις ενημέρωσης αλλά και διαμαρτυρίας, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23/2, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αν και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αποφάσισε κλείσιμο των καταστημάτων μόνο κατά τη διάρκεια της πορείας. Παράλληλα, η ΓΣΕΒΕΕ συζητεί σήμερα το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε οργανωμένη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.
Σε σχέση με το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης ιλώντας στην "Αυγή" της Κυριακής ανέφερε ότι πρέπει να κινήσουμε την προσοχή για να ακουστούμε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει “κόντρα” με συλλόγους, “δεν επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν”, και μάλιστα ανέφερε ότι ήδη 150 καταστήματα του κέντρου της Αθήνας έστειλαν στην ΕΣΕΕ επιστολή ότι θα σταθούν στην προσπάθειά της. Στον Πειραιά οι έμποροι διαμαρτύρονται διοργανώνοντας καμπάνια αιμοδοσίας με συμβολική διάσταση, δηλώνοντας ότι “δίνουμε λίγο από το αίμα μας”, ενώ στο Μαρούσι ο εμπορικός κόσμος θα προβεί σε διαμαρτυρία με συγκέντρωση έξω από το Mall.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου