Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

"Ρεκόρ βραδύτητας" το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου

Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και κτιριακή υποδομή αντιμετωπίζουν τα Ειρηνοδικεία της πρωτεύουσας . Συγκεκριμένα, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας η εκδίκαση υποθέσεων προσδιορίζεται κατά μέσο όρο ύστερα  από έναν χρόνο ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘEΜΑ", το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου  "σπάει" το ρεκόρ βραδύτητας, με τις δικασίμους να προσδιορίζονται ακόμη και έπειτα από 2,5 χρόνια από την κατάθεση του δικογράφου!
Το πρόβλημα αυτό έθιξε στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και νυν Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια Αττικής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ζητώντας επειγόντως να βρεθεί μία λύση για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. 
Μία άλλη διασταση, όσον αφορά τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, έδωσε πάντως η ιστοσελίδα http://crimesonair.blogspot.com.
Συγκεκριμμένα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται τo "Crimes on air", στο νέο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου επί της οδού Πεντέλης, η μια από τις κενές θέσεις - λόγω συνταξιοδότησης - δεν καλύπτεται επειδή αναμένουν τις διαδικασίες μετάθεσης, για την άνοδο γυναίκας Ειρηνοδίκου από τον Πειραιά. Η κυρία Ειρηνοδίκης μάλιστα, υπογραμμίζει το ιστολόγιο, έχει  σύζυγο πρόεδρο Εφετών και έτσι εξηγείται η δρομολογούμενη αναβάθμισή της από τα αλώνια στα σαλόνια των Βορείων Προαστίων.


Και για τις υποθέσεις που συσσωρεύονται, ο κόσμος που ταλαιπωρείται;
Η κυρία δικαστίνα να 'ναι καλά..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου