Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"Πυρά" κατά Διοίκησης Πατούλη

 από το  Σύλλογο Παραδείσου Αμαρουσίου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, έκοψε την πίτα του για το 2011 ο Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου. Ως είθισται τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση αποτέλεσε έναυσμα για συζήτηση, ενημέρωση των κατοίκων και των μελών του συλλόγου για τις εξελίξεις στην περιοχή τους, καθώς και για διατύπωση των αιτημάτων ή παραπόνων τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Χαρακτηριστική, πάντως, ήταν η φετινή παντελής απουσία της διοίκησης του Δήμου και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, σε σχέση με την περσινή μαζική τους παρουσία, γεγονός που καυτηριάστηκε από τους παρευρισκόμενους, κάποιοι εκ των οποίων έλεγαν ότι «το 2010 ήταν εκλογική χρονιά και μόνο σύμπτωση δεν είναι».
Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Ασημακόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παράδεισος: Αρχικά έκανε λόγο για «παντελή απουσία έργου από τη δημοτική αρχή, παρά την διακήρυξη του δημάρχου ότι το 2010 θα ήταν η “χρονιά του Παραδείσου”», προσθέτοντας: «Βεβαίως, αυτό δεν εξέπληξε κανένα». Όπως, τόνισε, μάλιστα, «ούτε το 2011 θα πρέπει να περιμένει κάτι ο Παράδεισος, υπό την αληθοφανή δικαιολογία της κρίσης και της έλλειψης χρημάτων», ενώ επισήμανε ότι «χρήματα για φιέστες, ιλουστρασιόν εκδόσεις και άλλες δαπάνες κάθε άλλο παρά λείπουν».
Ο Στ. Ασημακόπουλος χαρακτήρισε, επίσης, ως «επικοινωνιακή αψιμαχία» το θέμα της αφαίρεσης της περίφραξης του άλσους Μιμηκόπουλου, επισημαίνοντας ότι «η μάχη θα δοθεί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου».
Έθεσε, επίσης, το ερώτημα «ποιο είναι το οικόπεδο των 3.000 τ.μ. που πωλείται επί της Λεωφ. Κηφισιάς, όπως αναφέρεται σε διαφημιστική πινακίδα μέσα στο χώρο του Αγίου Γεωργίου Χωματιανών», ενώ επισήμανε για μια ακόμη φορά το θέμα των παρατυπιών στη λειτουργία γνωστού νυκτερινού κέντρου στην περιοχή ...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.amarisia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=33797:2011-02-18-08-27-02&catid=168:new&Itemid=172

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται κοντά στον Παράδεισο
                      και τους κατοίκους του

Τα ζητήματα που απασχολούν τη γειτονιά του Παραδείσου βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Το ενδιαφέρον αυτό αποδείχθηκε στην πράξη τα προηγούμενα χρόνια, με το έργο και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε κρίσιμα ζητήματα (Άλσος Μιμικόπουλου, αποτροπή τσιμεντοποίησης Ιππικού Ομίλου, νέο σχέδιο χρήσεων γης που ευνοεί τις χρήσεις κατοικίας, κλπ). Και μαζί με τους κατοίκους, προγραμματίζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, που στόχο έχουν την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής. Σχέδιο που παρουσιάσαμε προεκλογικά στους συμπολίτες μας και έτυχε της συντριπτικής αποδοχής τους.
Δυστυχώς όμως, την ίδια διάθεση συνεργασίας δεν έχει «ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραδείσου και η ολιγομελής παρέα του». Εξυπηρετώντας προφανώς τα προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια κι όχι το συμφέρον της περιοχής, προσπαθούν να φέρουν τη Δημοτική Αρχή αντιμέτωπη με τους κατοίκους. Κατηγορούν τη Διοίκηση του Δήμου για απουσία από την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου Παραδείσου, όταν «ο ίδιος ο Πρόεδρος και η παρέα του» γνωρίζουν πολύ καλά ότι ουδέποτε απέστειλαν πρόσκληση στο Δήμαρχο Γ. Πατούλη να παρευρεθεί στην εκδήλωση τους. Εκδήλωση στην οποία πάντοτε παρίστατο κατά το παρελθόν. Αντίθετα, προσκάλεσαν δημοτικούς συμβούλους άλλης παράταξης, που συμπαθούν κομματικά, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπαραταξιακά συμφέροντα.
Ως Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραδείσου, για την υποκριτική του στάση. Δεσμευόμαστε ότι μαζί με τους κατοίκους, οι οποίοι πρόσφατα μας έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους, ότι θα εργαστούμε συστηματικά για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη της περιοχής. Και θα το κάνουμε πράξη παρά τη δυσμενή συγκυρία και την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, αλλά και η πόλη μας.
Με σύμμαχους τους κατοίκους και κόντρα στη μιζέρια και τα ψέματα του Προέδρου του Συλλόγου και της ολιγομελούς παρέας του, θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του Παραδείσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου