Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Λαχανόκηποι σε δημοτικά σχολεία !!!

Μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε στους μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου η ιδέα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, να δημιουργήσουν και να φροντίσουν το δικό τους κήπο με λαχανικά στην αυλή του σχολείου τους, ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου, ξεκινάει πρόγραμμα για να δημιουργηθούν λαχανόκηποι στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Η δράση εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Έπειτα από το συντονισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, του Τμήματος Πρασίνου, του Γραφείου Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών & Εθνικών Πόρων του Δήμου, και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου, επιτροπή ήδη βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης του χρονοδιαγράμματος για τη δημιουργία του λαχανόκηπου σε κάθε δημοτικό σχολείο του δήμου που πληροί τις προϋποθέσεις φύτευσης. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου, παρόντων μελών του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου, θα μιλήσουν στα παιδιά για τα λαχανικά, θα τους παραδώσουν σπόρους, φυτά και κηπευτικά εργαλεία, και θα τα καθοδηγήσουν να σπείρουν και να φυτέψουν τα δικά τους ζαρζαβατικά, τα οποία θα ποτίσουν, θα περιποιηθούν και θα συλλέξουν, όταν θα είναι έτοιμα προς βρώση. Με την ολοκλήρωσή του, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, τη βράβευση των τριών καλύτερων λαχανόκηπων!
Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία μας στο 10ο δημοτικό σχολείο, για να φτιάξουν οι μαθητές το δικό τους κήπο με λαχανικά, αγκαλιάστηκε από τα παιδιά. Για αυτό, αξιοποιώντας το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για τους Νέους του Δήμου μας, αποφασίσαμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά των δημοτικών μας σχολείων την ευκαιρία, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, να έλθουν σε γνωριμία με τα διάφορα βότανα και λαχανικά και σε επαφή με τη φύση καλλιεργώντας τα δικά τους λαχανικά μέσα στο σχολείο τους».
Τη δράση, σε όλα τα στάδιά της, θα συντονίζουν και θα επιβλέπουν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και η Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, παρέχοντας οποιαδήποτε πληροφόρηση ή καθοδήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου