Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συνέχιση κινητοποιήσεων στο 8ο Γυμνάσιο & 9o Λύκειο

  Συνέχιση των κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αποφάσισαν μαθητές και γονείς του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου ζητώντας από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) να υπογράψει άμεσα την παραχώρηση των 7,8 στρεμμάτων για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος το οποίο θα στεγάσει τα δύο σχολεία.
Με επικεφαλής του Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Καρλαύτης, Κ. Αντωνόπουλος, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2011 στο χώρο των σχολείων από όπου μετέβησαν με πούλμαν έξω από τα γραφεία της ΚΕΔ, στη Λ. Αλεξάνδρας.
Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε το οικόπεδο να φτιάξουμε σχολείο» οι μαθητές απαίτησαν από τη Διοίκηση της ΚΕΔ την άμεση παραχώρηση του οικοπέδου.
Στη συνάντηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, και με τη συμμετοχή των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου κ.κ. Γ. Τουφεξή και Π. Κόνιαρη αντίστοιχα, εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείο και των Προέδρων των 15μελών Συμβουλίων των μαθητών κ.κ. Θ. Δελλή και Θ. Θεοδωρακόπουλου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Μαρζάβας υποσχέθηκε ότι μέχρι το Πάσχα θα εισηγηθεί θετικά στο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση του οικοπέδου.
Η μετάθεση της υπογραφής παραχώρησης του οικοπέδου μέχρι το Πάσχα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μαθητών που εμφανίστηκαν έτοιμοι να καταλάβουν το κτίριο της ΚΕΔ.
Μετά από πιέσεις ο κ. Μαρζάβας κατέβηκε στο δρόμο όπου ενώπιον όλων επανέλαβε τη δέσμευση του. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος της Λ. Αλεξάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου