Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Νομοσχέδιο για την Παιδεία κατατέθηκε στην Βουλή

    Περιέχει & άρθρα για το ισλαμικό τέμενος 
Σειρά θεμάτων που αφορά κυρίως ζητήματα προσωπικού αλλά και την συγκρότηση του οργανισμού για το Ισλαμικό Τέμενος περιέχει νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Βουλή.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πηγή του υπουργείου Παιδείας «με το νομοσχέδιο ρυθμίζεται ο τρόπος επιλογής των διευθυντών, ώστε να συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), υπ’αριθμ. 711/2017, και αυτό που αλλάζει είναι η μοριοδότηση των υποψηφίων και η κατάργηση των εκλογών από το σύλλογο διδασκόντων». 
Επίσης, «στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν την παράταση της θητείας οργάνων διοίκησης ορισμένων ΑΕΙ, ώστε τα νέα όργανα να εκλεγούν βάσει των νέων διατάξεων που θα επιφέρει ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ρυθμίσεις που αφορούν σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, σε πρόσβαση στη δευτεροβάθμια αποφοίτων των ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και στο Ισλαμικό Τέμενος της Αθήνας».
Ερωτηματικά υπάρχουν για το αν και κατά πόσο τα άρθραπου αφορούν το ισλαμικό τέμενος θα ψηφιστούν από το κυβερνητικό κόμμα των ΑΝΕΛ. 
Πάντως με βάση την εμπειρία του παρελθόντος θετικά αναμένεται να ψηφίσουν άλλα κόμματα κι έτσι τα άρθρα δεν κινδυνεύουν να καταψηφιστούν.
                                                                               Γ.Λ.
                                                             ΠΗΓΗ:www.vouliwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου