Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αρνείται να αποστείλει στο Σωματείο Εργαζομένων τις νέες Συμβάσεις Εργασίας, η LIDL!!!

Την Κυριακή 12 Μαρτίου η Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην  LIDL  
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1.ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ.
2.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2017.
3.ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
Η πολυεθνική LIDL στα πλαίσια της μείωσης του λεγόμενου «εργατικού κόστους»  το οποίο προωθεί σταδιακά (απολύσεις παλαιών εργαζόμενων αλλά & συμβασιούχων, νέες συμβάσεις με μικρότερους μισθούς για τους νέους εργαζόμενους στην επιχείρηση) ετοιμάζεται να επιβάλει νέες συμβάσεις εργασίας στους συναδέλφους μας στα καταστήματα που εκτελούν χρέη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ». 
Στα πλαίσια των καινούργιων συμβάσεων ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ όλα τα ΠΡΙΜ που έπαιρναν οι συνάδελφοι  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ (ανοίγματος - κλεισίματος καταστήματος & κλειδιών) και αντικαθιστώνται από μια μικρή αύξηση στο μηνιάτικο μισθό των συναδέλφων & μια μικρή προσαύξηση στην ωριαία απασχόληση τους, κάτι που θα έχει αποτέλεσμα ότι οι μειώσεις στους μισθούς μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν ακόμα και τα 300 ευρώ μηνιαίως εκτός αυτού ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις παλαιών συναδέλφων (βοηθών καταστημάτων-αντικαταστατών) που διατηρούν ακόμα κάποια συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Συνάδελφοι-ισσες
Το σωματείο  καταγγέλλει την πολυεθνική LIDL για την ΑΡΝΗΣΗ της να αποστείλει στο σωματείο τις «ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» που προωθεί και που είχε δεσμευτεί γι΄αυτό κάτι που αποτελούσε και προϋπόθεση για την συνάντηση που είχε οριστεί για την ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ.
Είναι φανερό ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ότι η πολυεθνική θέλει να περάσει τα νέα της αντεργατικά σχέδια στην επιχείρηση χωρίς να ακουστεί «ΚΙΧ »με τη λογική του «ΚΑΡΟΤΟΥ» & του «ΜΑΣΤΙΓΙΟΥ » ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ και το σωματείο ότι θα «ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ» κιόλας (αλήθεια σε ποιους δεν μας είπε) που δεν παρέστει στην καθορισμένη συνάντηση.
Τους ενημερώνουμε ότι στους ΜΟΝΟΥΣ που ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ το σωματείο μας είναι στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ τους οποίους εκπροσωπεί και όχι στην ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ και τα ΤΣΙΡΑΚΙΑ της στους χώρους δουλειάς.
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Απαιτείται να βάλουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας, απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης-εργοδοσίας. Απαντάμε μαχητικά διεκδικώντας υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που να καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης, για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη να συμμετέχεις στην Γενική Συνέλευση του σωματείου σου που θα γίνει στις 12 Μαρτίου και ώρα 10.30 το πρωί.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΩΡΑ 10.30 π.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ
ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5β Πλ. Μητροπόλεως ΑΘΗΝΑ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ 2017
                                                                       ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου