Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Εταιρεία οργανώνει ψεύτικες διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο!

Η εταιρεία «Demand Protest» προσφέρει online υπηρεσίες!!!
Μια ξένη εταιρεία που ισχυρίζεται ότι διοργανώνει στημένες διαδηλώσεις για όποιο σκοπό θέλουν οι πελάτες της έχει κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο δίνοντας απίστευτες προεκτάσεις για το κατά πόσο αυθεντικά είναι τελικά τα κινήματα διαμαρτυρίας που βλέπουμε ανά την υφήλιο.
Η εταιρεία ονομάζεται «Demand Protest» & στην ιστοσελίδα της ισχυρίζεται ότι επιχειρεί «σε όλο τον κόσμο»!!!
Στο ξεκίνημα η ιστοσελίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Από οργανώσεις απλού λαού μέχρι ομάδες υπεράσπισης, σπέρνουμε τα σενάρια και συγκεντρώνουμε το κοινό που επιθυμείτε. 
Όταν η στρατηγική σας απαιτεί πληρωμένη διαμαρτυρία, οργανώνουμε και την φέρνουμε στη ζωή.»
Ακαταμάχητη αυθεντικότητα
Στην ενότητα αυτή η ιστοσελίδα αναφέρει:
 «Με την απόλυτη διακριτικότητα ύψιστη προτεραιότητα, οι χειριστές μας δημιουργούν πειστικές σκηνές που γίνονται οι δομικές μονάδες μαζικών κινημάτων. Όταν χρειάζεστε την εμφάνιση οργής, είμαστε σε θέση να το παραδώσουμε σε κλίμακα, διατηρώντας παράλληλα τη φήμη σας ανέπαφη».
Στο κομμάτι «Διαμαρτυρίες» αναφέρεται ότι:
«Οι εκπαιδευμένοι χειριστές μας μπορούν να οδηγήσουν ολόκληρα πλήθη ή απλά να κατευθύνουν τα γεγονότα προς εύνοιά σας», ενώ για τα «Κινήματα» η εταιρεία υποστηρίζει ότι «Έχουμε την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία που απαιτείται για να διαμορφώσουμε επιδέξια πολιτικές, εταιρικές, ή δημόσιες αντιλήψεις».
Απ’ ότι φαίνεται όμως η εταιρεία αυτή είναι καλή και στην κατασκοπεία. 
Στο κομμάτι «Πληροφορία» (Intelligence) αναφέρεται ότι:
 «Οι χειριστέςμας μπορούν να αγκαλιάσουν και να κατευθύνουν υπάρχουσες οργανώσεις, παρέχοντάς σας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τους εμπλεκόμενους και τις μελλοντικές δράσεις τους.»
Κατευθυνόμενη Δράση
Στο σημείο αυτό αναφέρεται για ακόμη μια φορά ευθέως και χωρίς προσχήματα η δυνατότητα κατασκευής γεγονότων και παραπλάνησης της κοινής γνώμης:
«Απαιτούμε δράση των χειριστών μας στο έδαφος και τους παρέχουμε προσωπική υποστήριξη. Δημιουργήστε τις σκηνές που θα επηρεάσουν την κοινή γνώμη και αντίληψη χωρίς καμία εικασία.»
Ενώ στην «Δυνατότητα Άρνησης» δίνεται εγγύηση και για την χειραγώγηση των ΜΜΕ: 
«Παίρνοντας κάθε προφύλαξη, κρατώντας τους πελάτες μας μυστικούς, και προσλαμβάνοντας μόνο τα καλύτερα άτομα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι δράσεις θα εμφανιστούν γνήσιες στα μέσα ενημέρωσης και τους δημόσιους παρατηρητές.»
Η συγκεκριμένη εταιρεία κατηγορήθηκε επίσης ότι διοργάνωσε διαμαρτυρίες κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 
Η ιστοσελίδα «Snopes» επιχείρησε να αποδείξει ότι είναι απάτη χωρίς όμως να παρέχει ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία.
Το «Off The Record», από το οποίο αλιεύσαμε την είδηση, αναφέρει ότι προβάλλει το θέμα προς ενημέρωση των αναγνωστών χωρίς να έχει την δυνατότητα να ελέγξει την νομιμότητα της εν λόγω εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου