Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Οι «Iernis» αύριο στις 9:30 μ.μ.στο «Σπίρτο»


 Οι «Iernis»είναι το παλαιότερο συγκρότημα Κέλτικης μουσικής στην Ελλάδα, με βασικό πυρήνα τους αδερφούς Γιώργο και Μανώλη Γαλιάτσο, και ασχολούνται με τη διάδοση της παραδοσιακής Κέλτικης μουσικής στη χώρα μας παίζοντας χορευτικούς σκοπούς και μαγευτικά τραγούδια από Ιρλανδία, Σκωτία, Γαλικία και Βρετάνη.

Το Σπίρτο, Βασ. Σοφίας 81, Μαρούσι
Ώρα έναρξης: 21:30
Eίσοδος €4
Πληροφορίες - Κρατήσεις στο τηλ: 2114060424
www.reverbnation.com/iernis__________________
«Ἰέρνη» ήταν η ονομασία που έδωσε ο αρχαίος Έλληνας εξερευνητής Πυθέας από τη Μασσαλία στο νησί που σήμερα ονομάζεται Ιρλανδία, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη βορειοδυτική Ευρώπη γύρω στο 320 πΧ, βασισμένη στην προϋπάρχουσα τοπική Πρωτο-Γοϊδελική ονομασία Īweriū, από την οποία προέρχεται και το Éire. 
Στους ρωμαϊκούς χρόνους ο φιλόσοφος Κλαύδιος Πτολεμαίος από την Αλεξάνδρεια το αποκάλεσε Ἰουερνία, εξ ου και το λατινικό Hibernia, ενώ αναφέρεται και η ύπαρξη ενός οικισμού στη νοτιοδυτική Ιρλανδία που λεγόταν Ivernis (Ἰουερνίς), και οι κάτοικοί του Iverni. 
Η ονομασία αυτή προερχόταν από το Πρωτο-Ινδοευρωπαϊκό *PiHwerjoHn, "εύφορη γη", και πιθανώς κάποτε να ήταν η κοινή ονομασία όλων των κατοίκων της Ιρλανδίας.
                    Σάββατο 4 Μαρτίου στις 9:30 μ.μ. μέχρι 5 Μαρτίου στις 1:00 π.μ. 
                                                                     Το Σπίρτο
                                                  Βασ. Σοφίας 81, 15124 Μαρούσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου