Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Στις 10:00 π.μ. ξεκινά ο «Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017»

EUROPEAN SOCIAL INNOVATION COMPETITION
Ξεκινάει σήμερα στις 10:00 π.μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2017 
Με νέο θέμα κάθε χρόνο, το οποίο αφορά τα πιεστικότερα προβλήματα της Ευρώπης, ο διαγωνισμός του 2017 επικεντρώνεται στη μείωση των διαφόρων μορφών ανισότητας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ρανια Αντωνοπούλου.
 Στα πλαίσια της έναρξης του διαγωνισμού εμπειρογνώμονες από τον χώρο της κοινωνικής καινοτομίας στην Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη, θα συναντηθούν για να συζητήσουν: 
Για την κοινωνική καινοτομία και για τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες μορφές ανισότητας θα μπορούσαν να μειωθούν, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας μπορούν να επωφελούνται από τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι τεχνολογικές αλλαγές.
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι:
►Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδια για την κοινωνία των πολιτών και την καινοτομία, και
►Ουρανία Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
►Τοπικοί εμπειρογνώμονες και πρωτοβουλίες όπως οι:
Σοφία Λάμπρου ImpactHub, Αθήνα, Ελλάδα

● Noori, μέλος Solomon Mag, Refugee Forum και We Need Books, Ελλάδα
Free & Real
Βασίλης Βλαχοκυριάκος, OpenLab, Αθήνα, που θα εξηγήσει κατά την απογευματινή ομάδα συζήτησης πώς μπορούν να διαδοθούν τα οφέλη των τεχνολογικών αλλαγών
●Salt, φιναλίστ του προηγούμενου διαγωνισμού
●Options FoodLab, Solomon, El Sistema και Hymopio Juice Bar- Διεθνείς φορείς κοινωνικής καινοτομίας, όπως:
Madeleine Gabriel, Nesta, Ηνωμένο Βασίλειο
Inés Bebea Ondula, Ισπανία
Antonin Léonard OuiShare, Γαλλία
Felix Weth Fairmondo, Γερμανία
Την εκδήλωση. θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής
Την ίδια ημέρα, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να μιλήστε με τους συμμετέχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες από την Ελλάδα.
Οι εν λόγω οργανώσεις και προγράμματα είναι πραγματικά παραδείγματα φορέων κοινωνικής καινοτομίας που είτε υπήρξαν φιναλίστ προηγούμενων διαγωνισμών είτε εργάζονται στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας στην Ελλάδα.
Το φάσμα των δραστηριοτήτων τους ποικίλλει από την πρόσληψη και κατάρτιση προσφύγων για την πώληση αλατιού έως την ίδρυση εταιρειών εστίασης οι οποίες αξιοποιούν τις εθνικές κουζίνες των νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών.
ΠΗΓΗ:ec.europa.eu/greece &

www.facebook.com/to.steki.EU/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου