Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ξεκινά στη 1:00 μ.μ. το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των «Α» ... Δελφών

Μετά την Κυριακή αναμένονται τα «Δελφικά» παραγγέλματα των ΕΛ   ιτιστών προς τους ... Μαζάνθρωπους !!!
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Πέμπτη 2 έως την Κυριακή 5 Μαρτίου στους Δελφούς με τη συμμετοχή πολλών και καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών. 
Κατά την διάρκεια του τετραημέρου θα συζητηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά θέματα, σε παράλληλες συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές αίθουσες.
Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε 4 κύριους άξονες:
α) παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις,
β) ευρωπαϊκές προκλήσεις,
γ) ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και
δ) ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης.
Σε κάθε άξονα εντάσσονται επιμέρους θεματικές, οι οποίες εξειδικεύουν τις συζητήσεις και στις οποίες θα συμμετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες. 
Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ενδεικτικά, στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ και ο επικεφαλής Policy Strategy and Banking του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Ρολφ Στράους, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, o Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λ. Τσούκαλης και ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ειδική συζήτηση για το ελληνικό χρέος με την συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου και του μέλους της επιτροπής σοφών της γερμανικής κυβέρνησης, καθηγητή Λαρς Φελντ.
Σε ξεχωριστή συζήτηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών κκ. Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Ζανιάς, το μέλος της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα Μάριο Λόπεζ - Ρολντάν, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και σημαντικοί επιχειρηματίες.
Ιδιαίτερα επίκαιρη θα είναι και η συνεδρία της Κυριακής 5 Μαρτίου με θέμα "Χρέος & Ανάπτυξη" και τη συμμετοχή του επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής Ντέκλαν Κοστέλο, του Γενικού Διευθυντή Οικονομικής Πολιτικής της Γερμανίας Φίλιπ Στάινμπεργκ και των κκ. Νίκου Χριστοδουλάκη και Χρήστου Σταϊκούρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παρών αναμένεται να δώσουν οι ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Λουκάς Παπαδήμος & ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργος & προεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος(ο πατέρας του ηταν συνεργατης των Γερμανών), ο αρχηγος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η αρχηγος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά & ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας
Στο Φόρουμ θα παρέμβουν επίσης, μεταξύ άλλων εκπροσώπων ευρωπαικών και διεθνών θεσμών, οι Ευρωπαίοι επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Στυλιανίδης
Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; ΟΧΙ !!!
Ετσι λοιπόν η Hannah Dιαμαντοπούλου & η Δεξαμενή Σκέψης που δημιούργησε «Το ΔΙΚΤΥΟ», συμμετέχει ως Σύμβουλος προγράμματος στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 
Πιο συγκεκριμένα το ΔΙΚΤΥΟ στο πλαίσιο του Φόρουμ έχει αναλάβει τη διοργάνωση της ειδικής συζήτησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 10.00 πμ 
Στη συζήτηση θα παρουσιαστούν προτάσεις για τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να υπάρξει μια κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.
Μαζί με την Πρόεδρο του Δικτύου Άννα Διαμαντοπούλου θα καταθέσουν τις απόψεις τους οι:
►Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics και κάτοχος Βραβείου Nobel,
►Sandro Gozi, Ιταλός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,
►Giles Merritt, Ιδρυτής & Πρόεδρος, Friends of Europe,
►Dr. Pedro Sánchez, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (2014-2016) στην Ισπανία και
►Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το πάνελ θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη(Αχ αξιολάτρυετη Μαρία μου, γιατί;).
Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου άξονα συζητήσεων του Φόρουμ ο οποίος επικεντρώνεται στην ενίσχυση του διαλόγου για την εξεύρεση πολιτικών που θα μπορέσουν να βγάλουν την χώρα από την οικονομική ύφεση και να την οδηγήσουν σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.
Στον άξονα αυτό εντάσσεται μεταξύ άλλων και η συζήτηση για την κοινωνική ανισότητα & τους αποκλεισμούς που προκαλεί η νέα παγκοσμιοποιημένη οικονομία την οποία θα συντονίσει ο Διευθυντής του Δικτύου Γιάννης Μαστρογεωργίου, την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 15.00.
Στόχος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων για την μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση  των παγκόσμιων προκλήσεων και η  εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα, χρόνια και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
 Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Φόρουμ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα του Φόρουμ στο facebook https://www.facebook.com/delphiforum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου