Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Στις 10:00 π.μ. στην Αίθουσα Πολυμέσων του ΕΜΠ ξεκινά το «Fabspace 2.0 Open Days»

Το έργο FabSpace 2.0, στο οποίο συμμετέχει το si-Cluster, στοχεύει να κινητοποιήσει τους φοιτητές, τους επαγγελματίες και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο πολίτη γύρω από θέματα διαστημικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα γεωπαρατήρησης (Earth Observation) και να τους διασυνδέσει με πλήθος εργαλείων και δεδομένων που μπορούν να αξιοποιήσουν για να υλοποιήσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα ή προϊόν.
Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό να γίνουν γνωστά στο κοινό τα FabLabs που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες μίας στάσης δίνοντας πρόσβαση σε μια σειρά από υλικά, εργαλεία, μηχανήματα και δεδομένα με στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων εφαρμογών, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και μέλος του Copernicus Academy και το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά συντονιστής του si-Cluster και μέλος του Copernicus Relay, διοργανώνουν δυο Open Days κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.
Συγκεκριμένα:

το FabSpace 2.0 Open Day #Academia θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στην Αίθουσα Πολυμέσων του ΕΜΠ (Ηρώων Πολυτεχνείου 9, 15773 Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου). 
το FabSpace 2.0 Open Day #Entrepreneurship 
θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στο α2-innohub 
(Λ. Κηφισίας 44, Monumental Plaza-Κτήριο Γ, 
15125 Μαρούσι). 
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά πώς τα δεδομένα παρατήρησης της γης μπορούν να σας προσφέρουν προοπτικές και λύσεις που δεν φανταζόσασταν μέχρι σήμερα. Δεν χρειάζεται να είσαστε ειδικός στην Παρατήρηση Γης – μπορεί αυτό να είναι και το πλεονέκτημα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου