Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Την χρηματοδότηση παρεμβάσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ζητά από την Περιφέρεια Αττικής το Μαρούσι

Μια ακόμη μελέτη , που αφορά τη χρηματοδότηση της συντήρησης των οδοστρωμάτων στα όρια του Αμαρουσίου, με προϋπολογισμό 5.200.000 ευρώ, κατέθεσαν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου στην Περιφέρεια Αττικής.
Η παρέμβαση αφορά τη συντήρηση των βασικών οδών σε όλες τις Πολεοδομικές Ενότητες της πόλης και οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν προβλέπουν την απόξεση του παλιού ασφαλτικού τάπητα και την αντικατάσταση του με νέο, την ανύψωση - καταβιβασμό των φρεατίων, την αποκατάσταση τμημάτων με κυβόλιθους, τις διαγραμμίσεις οδοστρώματος και διαβάσεων , την τοποθέτηση εμποδίων για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία πεζών και ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια, κλπ.
Στόχος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου μέσα από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και λειτουργικότητας του υφιστάμενου οδικού δικτύου καθώς  και η άνετη και κυρίως ασφαλής μετακίνηση  πεζών και οχημάτων εντός των ορίων του προαστίου.

Μελέτες για έργα 30.000.000 ευρώ έχει καταθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου στην Περιφέρεια Αττικής
Παράλληλα με τη μελέτη για τη συντήρηση των οδοστρωμάτων του Δήμου, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει καταθέσει και μια σειρά ακόμη από ώριμες μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30.000.000 ευρώ , που αφορούν μεταξύ άλλων
•►Τη διευθέτηση και οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς
•►Την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε γειτονιές της πόλης
•►Την κατασκευή Παιδικού Σταθμού  στο Ψαλίδι
•►Την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης
•►Την κατασκευή νέων πεζοδρομίων , κλπ
Mε αφορμή την κατάθεση της  μελέτης για τη χρηματοδότηση έργων συντήρησης του οδικού δικτύου της πόλης,  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης υπογράμμισε:
«Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου έχουν καταθέσει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από ώριμες μελέτες στην Περιφέρεια Αττικής, με τις οποίες διεκδικούμε τη χρηματοδότηση έργων απαραίτητων για την πόλη μας. 
Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη χρηματοδότηση των έργων αυτών. 
Δεν επαιτούμε τίποτε, αλλά διεκδικούμε αυτά που η πόλη και οι συμπολίτες μας δικαιούνται. 
Τα χρήματα της Περιφέρειας ανήκουν σε όλους τους πολίτες της Αττικής και οφείλει η πολιτική ηγεσία της να αντιμετωπίσει ισότιμα όλους τους Δήμους. 
Κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται μέχρι σήμερα. 
Αν λοιπόν διαπιστώσουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες ότι η Διοίκηση και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με άνισο τρόπο στο Μαρούσι και τις ανάγκες της πόλης μας, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου