Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

«Το Νέο Μαρούσι» είδε την Πέμπτη τον Γ. Πατούλη

Τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής του Νέου Αμαρουσίου έθεσαν στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη ο Πρόεδρος και τα μέλη του  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου «Το Νέο Μαρούσι», κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο, παρουσία των Αντιδημάρχων Βασίλη Κόκκαλη και  Ρένας Χαλιώτη.       
Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το κυκλοφοριακό, η κυκλοφοριακή μελέτη, η αξιοποίηση και ανάδειξη της ρεματιάς Χαλανδρίου Αμαρουσίου, η κατασκευή νέων πεζοδρομίων, η ανακατασκευή των παιδικών χαρών.
Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό στην Κυπρίων Αγωνιστών, η Διοίκηση διευκρίνισε ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι μετρήσεις του κυκλοφοριακού φόρτου από την ομάδα των συγκοινωνιολόγων που έχει αναλάβει το έργο, ώστε στη συνέχεια να διευθετηθεί το κυκλοφοριακό στην Κυπρίων Αγωνιστών και στις πέριξ αυτής οδούς.
Στο θέμα της κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Μεσογείων, διευκρινίστηκε επίσης ότι η μία πλευρά της οδού δεν έχει ενταχθεί στο σχέδιο για να μπορούν να γίνουν έργα υποδομής, ενώ η κατασκευή νέων πεζοδρομίων στη Κυπρίων Αγωνιστών είναι στις προτεραιότητες για την υλοποίησή τους.
Σχετικά με την αξιοποίηση και την ανάδειξη της ρεματιάς Χαλανδρίου Αμαρουσίου σημειώθηκε ότι έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς των όμορων Δήμων που διέρχεται το ρέμα.
Σημειώνεται ότι το Μαρούσι έχει το σχετικό σχεδιασμό για το τμήμα του ρέματος που διέρχεται από το Δήμο Αμαρουσίου, όμως απαιτείται για την αξιοποίησή του να συναχθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για όλους τους Δήμους που περνά το ρέμα (Πεντέλη, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μαρούσι).
Αναφορικά με την κυκλοφοριακή μελέτη η οποία έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπήρξε ενημέρωση ότι βρίσκεται στη διεύθυνση τεχνικού ελέγχου του ΠΕ.ΧΩ.
Υπογραμμίσθηκε επίσης ότι μέχρι την Άνοιξη οι παιδικές χαρές της περιοχής θα είναι στη διάθεση των παιδιών και των γονέων τους, μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται όπου είναι αναγκαίο, ενώ με εντολή του κου Πατούλη θα αντικατασταθούν άμεσα  οι φθαρμένες πλάκες στα πεζοδρόμια.
Στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Ζάκος Χατζηγιαννάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Γιακουμής, ο Γραμματέας Δημήτρης Σταμέλλος, και τα μέλη Βασίλης Λαδονικόλας και Λίτσα Αδαμοπούλου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου