Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εξαιρετική η εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών προς τιμή του Ποντιακού Ελληνισμού


Αφιερωμένη στις «ιστορικές μνήμες της πατρίδας μας σε σχέση με το σήμερα» ήταν η εορταστική εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών προς τιμή του Ποντιακού Ελληνισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη.
Στην εκδήλωση ο εικαστικός, ειδικός επιστήμονας στην ΑΣΚΤ (τομέας γλυπτικής) και καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης και η οδοντίατρος και συγγραφέας του βιβλίου «Όσοι δεν γέλασαν ποτέ», παρουσίασαν τα σημαντικά έργα τους με αναφορά στην ανάπτυξη και μεγαλουργία του Ελληνισμού, ανατολικά του Αιγαίου στη διάρκεια της τριχιλιόχρονης παρουσίας του, καθώς και στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη σημασία της Ορθοδοξίας για την ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ταυτίζοντας τον απανταχού Ελληνισμό με την Ορθοδοξία & επεσήμανε ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφής υποδούλωσης του ελληνορθόδοξου φρονήματος. Παράλληλα, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εστίας Πατερικών Μελετών, Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο και τα μέλη του Δ.Σ. για το σημαντικό και αξιέπαινο έργο που επιτελούν, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του σε κάθε μελλοντική πρωτοβουλία τους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο π. Βασίλειος Κοκκολάκης, ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κων/νος Βλάχος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου