Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

«Oέο, οέο με το Μητιληναίο», Δημοτική Αρχή & ΣΥΡΙΖΑ!!!

για την επέκταση κατά 5.000 τ.μ. περίπου του ήδη υπάρχοντος «κτιρίου» στον Παράδεισο!!! 

Οπως μας ενημερώνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού,  το θέμα της «ΜΠΕ Μυτιληναίου» συζητήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο οποίο εγκρίθηκε(με τις ψήφους της παράταξης που υποστηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ), η επέκταση κατά 5.000 τ.μ. περίπου του ήδη υπάρχοντος «κτιρίου Μυτιληναίου» στον Παράδεισο Αμαρουσίου.!
Οπως μας ενημερώνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού,  το θέμα της «ΜΠΕ Μυτιληναίου» συζητήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο οποίο εγκρίθηκε(με τις ψήφους της παράταξης που υποστηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ), η επέκταση κατά 5.000 τ.μ. περίπου του ήδη υπάρχοντος «κτιρίου Μυτιληναίου» στον Παράδεισο Αμαρουσίου.
Ο Δήμος, σημειώνει η Μαίρη Διακολιού, αν & η εν λόγω ΜΠΕ του είχε αποσταλεί από τον Αύγουστο, δεν την έθεσε σε διαβούλευση ώστε οι κάτοικοι και οι φορείς να εκφράσουν την γνώμη τους, ως όφειλε.
Λειτουργώντας με τον τρόπο αυτό, αν δεν βρισκόταν σε φρικτή & αδικαιολόγητη άγνοια, ουσιαστικά έκανε τα στραβά μάτια στον επιχειρηματία, υποβοηθώντας τον στον στόχο του, χωρίς να ανοίξει μύτη.
Όμως, η στάση αυτή δεν με εκπλήσσει:
Είναι άλλωστε η πάγια στάση της δημοτικής αρχής, σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση:
Με εισήγηση υπέρ του επιχειρηματία στην επέκταση του GOLDEN HALL, με εισήγηση ανοχής της παρανομίας έναντι αντισταθμιστικών από το κράτος στην περίπτωση της περιβόητης ΣΜΠΕ νομιμοποίησης του MALL, και με έγκριση νέας υψομετρικής μελέτης που εξυπηρετούσε τον επιχειρηματία στην περίπτωση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.
Από άλλο δρόμο, η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», που στηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, ενώ παρουσιάστηκε ως αντιτιθέμενη στην εν λόγω ΜΠΕ, αντί να ζητήσει την καταψήφισή της, ζήτησε την… αναβολή του θέματος!
 Είμαι μάλιστα σε θέση να γνωρίζω, αφού ήμουν παρούσα σε εκείνο το Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι οι απόψεις του Συλλόγου Παραδείσου ενάντια στην εν λόγω ΜΠΕ και οι παρατηρήσεις της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ήταν εκ των προτέρων γνωστές στα μέλη της διοικούσας την Περιφέρεια φιλοκυβερνητικής παράταξης,  που όμως δεν έδειξαν καμία σχετική ευαισθητοποίηση με την ψήφο τους.
Σήμερα, αφού τα χειρότερα έγιναν, η «ΕΝΟΤΗΤΑ» δεν έχει ούτε ένα καταγγελτικό ή έστω αρνητικό σχόλιο να πει για την «αδελφή παράταξη» σε περιφερειακό επίπεδο, που ενώ γνωρίζει τις αντιρρήσεις των κατοίκων πράττει ακριβώς τα αντίθετα με τη δικαιολογία ότι «αρμόδια είναι η  Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση».
Με τον τρόπο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει σε διπλό ταμπλώ: Από τη μία εξυπηρετεί δια της Περιφέρειας τις φιλοεπιχειρηματικές πολιτικές του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένας να τον καταγγείλει, και από την άλλη, πολύ βολικά, «διαμαρτύρεται» για εσωτερική κατανάλωση.
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη για όλα τα σχετικά ζητήματα (GOLDEN HALL, MALL, ΧΕΥ) και εξ αρχής, χωρίς περιστροφές διατυπωμένη:
 Είμαι υπέρ των συμφερόντων των κατοίκων που έχουν το δικαίωμα να ζουν σε μία πόλη ανθρώπινη επί της ουσίας, όχι ως προεκλογικό σύνθημα, και αντιτίθεμαι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που μετατρέπουν το Μαρούσι σε υπερτοπικό μητροπολιτικό κέντρο, γιατί οι εκπρόσωποί τους μένουν σε άλλες, εσαεί απείραχτες, γειτονιές.
Αυτό που αφορά τους κατοίκους δεν είναι το μπαλάκι των ευθυνών ή των αρμοδιοτήτων, αλλά να ακουστεί ουσιαστικά η γνώμη τους προκειμένου να αποτραπεί κατά το δυνατόν η επιπλέον δόμηση στην περιοχή τους που δεν αντέχει άλλες υπερτοπικές χρήσεις.
Ζω από παιδί και εργάζομαι στο Μαρούσι και έχω χρέος να υπερασπιστώ τους αγώνες των κατοίκων και των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων για μία ποιοτική καθημερινότητα.
Γι’ αυτό συστρατεύομαι μαζί τους και καλώ τη Δημοτική Αρχή να προβεί έστω και τώρα σε διαβούλευση για το θέμα.
Οι πολίτες και οι τοπικοί επαγγελματίες είναι για μία ακόμη φορά αναγκασμένοι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, γιατί οι θεσμοί των οποίων η γνωμοδότηση θα ήταν καίρια για τη διαμόρφωση των αποφάσεων που αφορούν την καθημερινότητά τους, λαμβάνουν αποφάσεις αντίθετες από το συμφέρον τους.                  
                                                                   Μαίρη Διακολιού
                                                       Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου