Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τι λένε για την σημερινή εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ

Απόψεις αποδοκιμασίας χωρίς σύνορα & χωρίς όρια!!!
Όπως έχει γράψει ο Κάρλ Πόπερ, (από τους σημαντικότερους κοινωνικούς και πολιτικούς φιλόσοφους του περασμένου αιώνα, στο  «Ανοικτή Κοινωνία και οι Εχθροί της»), «δεν υπάρχει τρόπος επιλογής ενός καλού από έναν κακό κυβερνήτη. 
Και αυτό επειδή οι άνθρωποι που προσελκύονται από την εξουσία, είναι συνήθως κάτω του μετρίου είτε ηθικής είτε εφυϊας».
Η σκέψη αυτή ήρθε στο νου, καθώς οι Αμερικάνοι ψηφοφόροι πηγαίνουν αυτή την ώρα στις κάλπες - όσοι προτίμησαν να διαλέξουν αν η Χίλαρι Κλίντον  ή ο Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι από τις 20 Ιανουαρίου ένοικος του Λευκού Οίκου και δεν προτίμησαν να απέχουν. 
Για την τρίτη προεδρική υποψήφια, την Jill Stein των Πρασίνων, ούτε λόγος να γίνεται. Ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι έχουν πληροφορηθεί πολλά γι΄αυτήν. 
Άλλωστε το διπολικόσύστημα αυτό απαιτεί...
Σε λίγες ώρες θα φανεί ποιος εχει επιλεγεί να ηγείται του δυτικού κόσμου...
Εμείς καταγράφουμε μερικές απόψεις, που δεν εμφανίζονται στα συστημικά Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης.
Ο «σφυριχτράκιας» Τζούλιαν Ασάνζ που έπαιξε τον ενεργό ρόλο του με τις αποκαλύψεις που έκανε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υποστηρίζει: 
«Μια ματιά στην ιστορία του FBI, θα διαπιστώσει κάποιος το ρόλο του ως αυστηρή αστυνομία: Θυμίζουμε «ότι εξανάγκασε σε παραίτηση τον πανίσχυρο πρώην επικεφαλής της  CIA  στρατηγό David Petraeus, αποκαλύπτοντας πως έχει ερωμένη. Μόνον  η Χίλαρι Κλίντον κατόρθωσε να αντισταθεί  στις καταγγελίες του FBI και τις αποκαλύψεις της αλληλογραφίας της
Που αποδείκνυαν ότι χρηματοδοτήθηκε με 12 εκατομμύρια δολάρια από το Μαρόκο
Ότι έχει χρηματοδοτηθεί από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, μέσω του ιδρύματος Κλίντον, την ώρα που η ίδια ενέκρινε πωλήσεις δισεκατομμυρίων όπλων στις χώρες αυτές».

Θυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση από το εξωτερικό Αμερικάνων Πολιτικών απαγορεύεται και ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε παραίτηση τον πρόεδρο Νίξον, μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Ηλία Δημητρακόπουλου.
Ο Ασάνζ επίσης υποστηρίζει ότι η 1η κυβέρνηση Ομπάμα (στην οποία η Κλίντον υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών) σχηματίσθηκε με υποδείξεις της Γουόλ Στρήτ και τον κατάλογο είχε υποβάλει η «Citybank». Η Κλίντον είναι άνθρωπος της Goldman Sachs και των Σαουδαράβων».
Ακόμη, «η καταστροφή της  Λιβύης, ήταν αποτέλεσμα ενός πολέμου της Κλίντον».
Επίσης, ο Ασάνζ υποστηρίζει πως, όπως δείχνουν τα συστημικά Μέσα «τα λεγόμενα του συρμού», «δεν επιτρέπεται στον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές». 
«Για το λόγο αυτό έχουν αναμείξει την δήθεν προτίμηση του Ρώσου προέδρου Πούτι νπρος τον Τραμπ». «Στην πραγματικότητα ο Τραμπ αντιπροσωπεύει όλα εκείνα τα σκουπίδια που έχουν στο μυαλό τους οι Λευκοί Αμερικάνοι και είναι αποδεκτά από τους Ευρωπαίους».
Ο Αυστραλιανής καταγωγής «εμιγκρέ» δημοσιογράφος John Pilger, υποστηρίζει πως ο τρόμος της πραγματικής προοπτικής ενός νέου παγκοσμίου πολέμου
«Η ένταση θα κλιμακωθεί - οποιοσδήποτε εκλεγεί πρόεδρος- με κύριο στόχο την Κίνα, κάτι που δεν έχει επισημανθεί στα αμερικανικά Μέσα».
                        «Λιγότερο επικίνδυνος ο Τραμπ»!!!
«Η εκλογή έχει να κάνει αν θα κερδίσει ο λιγότερο κακός. 
Ποιος όμως είναι χειρότερος; 
Εκείνη έχει δείξει δικτατορικές τάσεις, τιμωρώντας τους αντιπάλους της & δείχνοντας προτίμηση στους επικίνδυνους νεοσυντηρητικούς. 
«Ο Τραμπ είναι λιγότερο επικίνδυνος επειδή  είναι τόσο νάρκισος», υποστηρίζει ο καθηγητής Michael Hudson (*).
Για να προσθέσει: 
«Η Χίλαρι Κλίντον, αποτελεί προτίμηση της Wall Street, & ειδικότερα της Goldman Sachs (και χρηματοδοτείται από εκεί) αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επίσης σχέσεις με την Wall Street.
Κι όμως τώρα, οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν».
O Chris Hedges (**) , μίλησε το βράδυ του Σαββάτου σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια για τον 3ο υποψήφιο για την προεδρία, που ωστόσο απουσιάζει από την κάλυψη των αμερικάνικων Μέσων: 
Την Jill Stein και τον υποψήφιό της για την αντιπροεδρία, Ajamu Baraka από το κόμμα των Πράσινων.
Όπως είπε λοιπόν, ο Hedges «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχει κοινωνικό ή επαναστατικό κίνημα χωρίς ένα σημαντικό τμήμα του λαού να μην απομακρυνθεί από τα οράματα και τις αρχές του. Τότε μόνον υπάρχει προοπτική κοινωνικής αλλαγής. Αλλιώς θα παραμένουν μια ζωή πολιτικά απόβλητα».
Και υποστήριξε: 
«Το σημαντικότερο διακύβευμα των εκλογών δεν βρίσκεται ανάμεσα στην Κλίντον και τον ΤραμπΚρύβεται πίσω από την καταστροφική δυναμική, του χωρίς όρια παγκόσμιου καπιταλισμού, τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και όσων τα υποστηρίζουν. Εκεί βρίσκεται η πραγματική δύναμη.
Κι ούτε η Κλιντον ούτε ο Τραμπ μπορούν να τους περιορίσουν».
Ο  Julien Benda (***) μας θυμίζει πως έχουμε να επιλέξουμε να υπηρετήσουμε ανάμεσα σε δύο βασικές αρχές: 
Προνόμια & Ισχύ ή Αλήθεια & Δικαιοσύνη.
Υπάρχει περίπτωση να διακρίνει κάποιος, ποιος από τους δύο υποψήφιους των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ μπορεί να επιλέξει το σωστό;
 ==========================================================
(*) Ο Michael Hudson είναι από τους πλέον γνωστούς διεθνώς οικονομολόγους έχοντας διατελέσει σύμβουλος σε πολλές κυβερνήσεις όπως της Ελλάδας, της Ισλανδίας, της Λετονίας και της Κίνας για θέματα οικονομικής διαχείρισης και φορολογίας.
(**) Ο Chris Hedges, επί δύο δεκαετίες ήταν ξένος ανταποκριτής στην κεντρική Αμερική, τη Μέση ανατολή , τα Βαλκάνια και την Αφρική, σε αποστολές πλέον των 50 χωρών. Έχει εργασθεί για την «Christian Science Monito»r,  το «National Public Radio», την «The Dallas Morning News» και την «The New York Times», της οποία ήταν ανταποκριτής στο εξωτερικό επί 15 χρόνια.
(***) Julien Benda (1867-1956) ήτν Γάλλος επικριτικός κοινωνικών αρχέτυπων και συγγραφέας γνωστό για το βιβλίο «Η προδοσία των Διανοούμενων» (La Trahison des clercs)
                                                                 Κ. Μπετινάκης
                                                             ΠΗΓΗ:www.styx.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου