Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Συστράτευση Περιφέρειας Αττικής & Δήμου Πεντέλης για τη μείωση εκπομπών CO2

Καταγραφή ρύπων σε σχολεία, αθλητικά κέντρα & κτίρια του Δήμου Πεντέλης
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου, ενέκρινε τη χρηματοδότηση μελέτης για την εφαρμογή συστήματος καταγραφής και κατανάλωσης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας σε 17 σχολικές μονάδες, 3 Δημοτικά Γυμναστήρια και 5 Δημοτικά κτίρια.
Η συνέργεια αυτή υποστηρίζει τόσο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Κίνημα του Συμφώνου των Δημάρχων, όσο και τη σύνταξη ενός σχεδίου δράσης για την αειφόρο ενέργεια, όπου πρόκειται να αποτυπωθεί η ενεργειακή πολιτική του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.
Το σύστημα καταγραφής, μεταξύ άλλων, θα μετρά τα ακριβή ποσά θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνονται, θα υπολογίζει τις εκπομπές CO2 και θα παρέχει στατιστικά στοιχεία για την ορθή διαχείριση, συντήρηση και λειτουργική αποτίμηση των θερμικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των κτιρίων.

Τα οφέλη που θα προκύψουν συνίστανται στον εξορθολογισμό της ενεργειακής κατανάλωσης και στη μείωση του λειτουργικού κόστους των κτιρίων, καθώς και στην μελλοντική αντικατάσταση των ενεργοβόρων συστημάτων παραγωγής ενέργειας των κτιρίων, με νέα πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.
Αναλυτικά οι παρεμβάσεις ανά Δημοτική Ενότητα έχουν ως εξής: 
Μελίσσια: 1ος και 2ος Παιδικός Σταθμός, Βρεφονηπιακός Σταθμός, Πολιτιστικό Κέντρο, Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο, Δημοτικό Γυμναστήριο, Κλειστό Γυμναστήριο, Κοινωνικό Κέντρο, Δημαρχείο. Νέα Πεντέλη: 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, Διδακτήριο Γυμνασίου και Λυκείου, Δημοτικό Κατάστημα. 
Πεντέλη: 1ο Δημοτικό Σχολείο – Κρυστάλλειο, 1ο  - 2ο Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, Δημοτικό κατάστημα.
 Επιπλέον, με άλλη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο προγραμματική σύμβαση με τίτλο:
 «Σύνταξη μελέτης για τις παρεμβάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αθλητικούς χώρους του Δήμου, στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο και στα Κλειστά Γυμναστήρια Νέας Πεντέλης και Μελισσίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου