Σάββατο 23 Απριλίου 2016

«Το Ισραήλ συνεργάζεται με την ISIS & την Αλ Κάιντα», ισχυρίζεται Σύριος διαπραγματευτής

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Συριακής κυβέρνησης κατηγόρησε το Ισραήλ ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος και τους μαχητές της Αλ-Κάιντα στα Υψώματα του Γκολάν, μια περιοχή που κατέλαβε από τη Συρία το 1967. 
Οι παρατηρήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για να συζητήσουν το μέλλον της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Συρίας.
Ο Μπασάρ Ιμπραήμ Αλ-Τζαφαρί έκανε τις κατηγορίες αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε την Κυριακή ότι το Ισραήλ ποτέ δεν θα παραιτηθεί από τα Υψώματα του Γκολάν.
“Αυτή η Ισραηλινή προβοκάτσια … επιβεβαιώνει χωρίς καμία αμφιβολία την συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και των τρομοκρατών της Daesh (ISIS / ISIL) και του Μετώπου Νούσρα στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ από εκεί που βρίσκεται το Γκολάν και τα στρατεύματα του ΟΗΕ είναι τοποθετημένα”, είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη, μετά τη συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία.
“Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η Ισραηλινή κλιμάκωση συνοδεύτηκε από ανεύθυνες δηλώσεις από μέλη της λεγόμενης Σαουδικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες εδώ στη Γενεύη”, πρόσθεσε ο Ιμπραήμ Αλ-Τζαφαρί, αναφερόμενος στην κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης.

Ο Νετανιάχου είχε δηλώσει την Κυριακή ότι το Ισραήλ ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τον έλεγχο των Υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε από τη Συρία στον πόλεμο του 1967.
Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει την πραγματικότητα”, δήλωσε ο Νετανιάχου, όπως αναφέρεται από τους Times of Israel. “Ό, τι κι αν συμβαίνει στην άλλη πλευρά των [Συριακών] συνόρων, τα ίδια τα σύνορα δεν θα κουνηθούν.”
“Και δεύτερον”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου, “έχει έρθει η ώρα μετά από 40 χρόνια για τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει επιτέλους ότι τα Υψίπεδα του Γκολάν θα παραμείνουν υπό Ισραηλινή κυριαρχία για πάντα.”
Ο Νετανιάχου συνέχισε για να πει ότι «το Γκολάν ήτανένα αναπόσπαστο τμήμα του ομόσπονδου κράτους του Ισραήλ στην αρχαιότητα», καθώςκαι «αναπόσπαστο μέρος του κράτους του Ισραήλ στην παρούσα στιγμή».
Το Ισραήλ προσάρτησε το στρατηγικής σημασίας έδαφος το 1981, επέκτεινε τη δικαιοδοσία του εκεί, και άρχισε την κατασκευή εβραϊκών οικισμών. 
Η προσάρτηση του Γκολάν δεν έχει ποτέ γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα.
Η περιοχή, η οποία συνορεύει με τη Συρία, έχει οικονομική σημασία για το Ισραήλ. Τον Οκτώβριο, η Ισραηλινή ιστοσελίδα της επιχείρησής Globes πρότεινε ότι κοιτάσματα πετρελαίου στο έδαφος θα μπορούσαν να κάνουν το εβραϊκό κράτος αυτάρκες για τα επόμενα χρόνια.
Τα σχόλια ήρθαν κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών τη Δευτέρα για να συζητήσουν το μέλλον της Συρίας, η οποία έχει βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011. Η σύγκρουση των πέντε ετών έχει οδηγήσει στο θάνατο 250.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό περισσότερων από 12 εκατομμυρίων άλλων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.
                                                       Πηγή:www.rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου