Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ζητά να μην θιγούν από το νέο ασφαλιστικό οι Πρώην Βουλευτές, ο κ. Νίκος Βουτσης!


Το θέμα της ένταξης των συνταξιούχων βουλευτών στο νέο ασφαλιστικό προστίθεται στο μικρό -για την ώρα - χάσμα μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και Βουλής.
Λίγες ώρες μετά την αναγκαστική, υπό την κοινωνική κατακραυγή, εντολή Τσίπρα περί ένταξης και των συντάξεων των βουλευτών στη νέα λαιμητόμο του ασφαλιστικού ο κ. Νίκος Βουτσης δήλωσε πως οφείλει να υπερασπιστεί την αρχική διάταξη και τους πρώην βουλευτές από τον λαϊκισμό. Να υπερασπιστεί δηλαδή τους πρώην βουλευτές από την εντολή του πρωθυπουργού!
Ο πρόεδρος της Βουλής με παρέμβαση του στην Ολομέλεια και απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο κ. Βασιλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) είπε πως "είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ αυτή τη διάταξη του ασφαλιστικού... απέναντι στον καλπάζοντα λαϊκισμό" εξηγώντας πως με ειδικούς νόμους έχει ήδη επέλθει περιορισμός των συντάξεων των πρώην βουλευτών κατά 60%.

"Έχουν μειωθεί στις συντάξεις τους, μιλάμε για ανθρώπους που είναι 80 και 90 ετών, είναι περίπου ένα επίδομα», είπε ο κ Βούτσης και πρόσθεσε: «Θα περίμενα από τα κόμματα που τους αφορά να παίρνουν όλοι ευθέως τις ευθύνες τους απέναντι σε ελλιπή πληροφόρηση ή καλπάζοντα λαϊκισμό». 
«Εμείς δεν έχουμε να υπερασπιστούμε κάποιους εκ των παλαιών βουλευτών σε προσωπική βάση. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ελάχιστο ποσοστό τέτοιων βουλευτών ενώ το μέγιστο είναι από τα άλλα κόμματα», κατέληξε.
Η νέα διάσταση απόψεων Μαξίμου- Βουλής έρχεται να προστεθεί σε διαρροές που μιλούν για δυσφορία του κ. Βούτση για τον βομβαρδισμό της Βουλής με υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες. 
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η σχέση Τσίπρα - Βούτση διέρχεται ήπια κρίση λόγω ευρύτερων πολιτικών διαφωνιών.
Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Πρώην Βουλευτών με ανακοίνωση του υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν πρέπει να υποστούν τις περικοπές που θα υποστούν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι αλλά η κυβέρνηση οφείλει να τους κάνει αυξήσεις.

Υποστηρίζουν ότι από το 2010 έχουν υποστεί αθροιστικά 11 μειώσεις σε συνολικό ποσοστό 51,11%, «ποσοστό που καμία άλλη κατηγορία συνταξιούχων έχει υποστεί», ενώ προσθέτουν ότι καμία σύνταξη δεν ξεπερνά το ποσό των 1850 ευρώ(!) προ φόρων όταν το 2010 ήταν 4000 ευρώ. 
Οι ίδιοι, φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι συνταξιούχοι βουλευτές με θητεία έως 17 έτη λαμβάνουν συντάξιμες αποδοχές προ φόρων 700 ευρώ έως 1400 ευρώ, την ώρα που πάντως πλέον κανείς θα χρειάζεται 35 χρόνια σκληρής εργασίας για να δει αυτά τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό!
Οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές, στην ίδια ανακοίνωση, θεωρούν ...αυτονόητο ότι μια τυχόν ένταξή τους στις νέες διατάξεις για μειώσεις άνω των 1300 ευρώ, θα «προϋπέθετε την κατάργηση των επιβληθεισών μειώσεων, ιδιαίτερα δε της μείωσης του 20% του ν.4093/2012».
                                                                      ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου