Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Στα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, «βάζει χέρι» η Γερμανόδουλη Κυβέρνηση

Επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και με σκοπό την κάλυψη αναγκών του κράτους, η κυβέρνηση ζητά τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα, με e-mail που εστάλη την 21η Απριλίου στις 10.09 με αποστολέα τον Θεόδωρο Κοματά – προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας – και με κοινοποίηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, διατυπώνεται η εντολή μεταφοράς εντός της ημέρας στην Τράπεζα της Ελλάδας των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων.
Από την εντολή, όπως σημειώνει στο email, εξαιρούνται μόνο τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου 15ημέρου.
Δείτε το έγγραφο:

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, είναι πως η εντολή για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων στην ΤτΕ, δίνεται την ημέρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία  της Eurostat που εμφανίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,7% .
Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση «σκουπίζει» όλα τα ταμειακά διαθέσιμα
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τη μεταφορά των αποθεματικών των Νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας, τονίζει:
«Το κόστος της ‘’καθυστερημένης’’ διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα εκτινάχθηκε στα 5,5 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, συνεχίζει την  εσωτερική στάση πληρωμών που ξεκίνησε πέρυσι και τον αναγκαστικό δανεισμό, ‘’σκουπίζοντας’’ όλα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν απομείνει.
Τελευταίο τους σημερινό ‘’θύμα’’, τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, που μεταφέρονται άρον – άρον  στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί».
                                                           ΠΗΓΗ:eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου