Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Λεφτά υπάρχουν μόνο για τις ΜΚΟ!!!

«Λάβαμε δωρεά 1.500 ευρώ από τους φίλους μας στην Ολλανδία. Σας ευχαριστούμε παρά πολύ! Συνεχίστε να ενισχύετε τον αγώνα μας, οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τα χρήματά σας». 
Εκατοντάδες τέτοιου είδους μηνύματα κατακλύζουν πλέον καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter), καλώντας πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να προχωρήσουν σε δωρεές προς όφελος των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. 
Στην Ειδομένη και σε κέντρα φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα έχει στηθεί ένα ανεξέλεγκτο γλέντι από Ελληνες και ξένους, που παρουσιάζονται ως εθελοντές και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι παραπάνω εμφανίζονται ως «σωτήρες».
Ζητούν μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης δωρεές και καταθέσεις σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς (!), σε λογαριασμούς μέσω Paypal και γενικά «κυνηγούν» χρήματα διαφημίζοντας την εθελοντική προσφορά τους. 
Την ώρα που χιλιάδες Ελληνες πολίτες στερούνται για να βοηθήσουν όπως μπορούν, στην πλάτη των προσφύγων και των μεταναστών μοιάζει να έχει στηθεί ένα απίστευτο οικονομικό παιχνίδι, όπου κάποιοι ενδεχομένως κερδίζουν καθημερινά μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να τους ελέγχει κανείς! 
Μάλιστα, χθες, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι στις ΜΚΟ που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. 
Η κυρία Καϊλή δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να ελέγχει τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στα κράτη-μέλη, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια στην επιλογή των ΜΚΟ και τη μετέπειτα διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από αυτές.
Δεκάδες χρήστες
Μια απλή αναζήτηση στο facebook μπορεί να αποκαλύψει δεκάδες χρήστες, είτε μεμονωμένους είτε υπό τον «μανδύα» άγνωστων και αμφιλεγόμενων ΜΚΟ, οι οποίοι ζητούν χρήματα και ευχαριστούν με αναρτήσεις χρήστες που έχουν ήδη συνδράμει. «Ανάγκη για βοήθεια. 
Πατώματα για σκηνές στους καταυλισμούς. 
Τοποθετήσαμε πατώματα σε 50 σκηνές και πληρώσαμε 23.000 ευρώ. 
Μας λείπουν ακόμη 37.000 ευρώ για να τοποθετήσουμε πατώματα σε 600 σκηνές, που θα φιλοξενήσουν 4.000 ανθρώπους. 
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας» αναφέρει ένα πρόσωπο που εμφανίζεται ως εθελοντής σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η επικοινωνία γίνεται μέσω προσωπικών μηνυμάτων στο facebook, ενώ οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του κάθε «εθελοντή» αναρτώνται δημόσια.
«Εχουμε πάρα πολλά σχέδια, αλλά για να γλιτώσουμε χρόνο σάς ζητώ να με εμπιστευθείτε και να συνεχίσετε να στέλνετε χρήματα» αναφέρει ανάρτηση «εθελοντή»!
Και 83.000.000 ευρώ επισήμως από Κομισιόν σε έξι οργανώσεις
Την άμεση εκταμίευση βοήθειας ύψους 83.000.000 ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τα χρήματα να διοχετεύονται προς έξι διεθνείς ΜΚΟ, οι οποίες συνεργάζονται με τις αντίστοιχες ελληνικές. 
«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη. 
Τα πρώτα έργα που υλοποιούνται επιτόπου αποτελούν απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη» σημείωσε από την Αθήνα, όπου βρέθηκε για να υπογράψει τις συμβάσεις, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.
«Η χρηματοδότηση θα διατεθεί στους εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας που συνεργάζονται στενά με την ελληνική κυβέρνηση και τις τοπικές ΜΚΟ, ώστε να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα παρέχεται με καλά συντονισμένο και συγκροτημένο τρόπο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης. 
Το ποσό θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, επισιτισμού, συνθηκών υγιεινής και διαμόρφωσης χώρων φιλοξενίας προσφύγων και κυρίως παιδιών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημείωσε ότι «το πρώτο συμβόλαιο αφορούσε τη δημιουργία 20.000 θέσεων με επιδότηση ενοικίου. 
Εγινε αργό ξεκίνημα, αλλά τώρα υπάρχει επιτάχυνση στην εφαρμογή του. Οσον αφορά το σημερινό δεύτερο συμβόλαιο, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Υπατη Αρμοστεία θα το εφαρμόσει».
Την ίδια στιγμή, πάντως, αίσθηση προκαλεί η εκταμίευση βοήθειας ύψους 110.000.000 ευρώ προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Αγκυρας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής στην Τουρκία έχουν δοθεί για την εξυπηρέτηση των προσφύγων συνολικά 187.000.000 ευρώ.
Ανησυχία επιχειρηματιών λόγω Προσφυγικού
Μία στις 10 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης βλέπει το Προσφυγικό ως επιχειρηματική ευκαιρία, ενώ περί τις τέσσερις στις 10 θεωρούν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο αυτό απειλή για την επιχειρηματική κοινότητα του νομού. 
Την ίδια ώρα οκτώ στους 10 καταναλωτές της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται ανήσυχοι, από αρκετά έως πολύ, με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό γύρω από το Προσφυγικό. 
Μόνο όμως ένα 25% των καταναλωτών θεωρεί ότι οι εξελίξεις στο Προσφυγικό έχουν επηρεάσει τη ζωή του. 
Πρόκειται για στοιχεία που προκύπτουν από τις ad hoc ερωτήσεις που τέθηκαν σε καταναλωτές και επιχειρηματίες παράλληλα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία διενεργήθηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου σε συνολικό δείγμα 1.500 ερωτώμενων (800 επιχειρήσεις και 700 καταναλωτές).
Αναλυτικά, επτά στις 10 επιχειρήσεις ανησυχούν με τις εξελίξεις στο Προσφυγικό, ενώ τρεις στις 10 δηλώνουν ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν επηρεάσει την επιχειρηματική δραστηριότητα, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο.
Στην ίδια έρευνα τέθηκαν στους καταναλωτές ερωτήματα που αφορούν τη μετακίνηση στο εξωτερικό αλλά και την αγορά προϊόντων. 
Μέσα από αυτά προέκυψε το εντυπωσιακό εύρημα ότι έξι στους 10 ερωτηθέντες έχουν στον στενό οικογενειακό κύκλο τους κάποιο άτομο ή κάποια άτομα που είτε έχουν ήδη μετακινηθεί στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά (40%) είτε το σκέφτονται (18%).
Μαρία Μαθιοπούλου
Ανοίγουν θέσεις τώρα για Σύρους σε Ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ!
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τον καθορισμό των κριτηρίων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα προσφυγόπουλα από τη Συρία να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ - ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. 
«Είναι δύσκολο, βεβαίως, γιατί (σ.σ.: οι πρόσφυγες) δεν έχουν κανένα πιστοποιητικό σπουδών, άρα πρέπει με κάποιον τρόπο να δημιουργηθεί αυτό το πιστοποιητικό» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι ο πίνακας κριτηρίων θα πρέπει να είναι αποδεκτός από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
                                                       ΠΗΓΗ:www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου