Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αριστερός «ΝΤΑβατζής» κυβερνήτης, βάζει το χέρι στις τσέπες μας & τα δίνει στο Κουαρτέτο!

         Φόρο θα πληρώνει πλέον όποιος βγάζει από 9.100  
Ο λογαριασμός μεγαλώνει από την αύξηση των έμμεσων φόρων
Σε «έχοντες και κατέχοντες» των 650 - 2.000 ευρώ το μήνα ρίχνει τα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη η κυβέρνηση, για να κλείσει συμφωνία με τους θεσμούς πριν το Πάσχα και να αποφύγει άμεσες περικοπές μισθών και συντάξεων.  
Οι μισθωτοί θα δουν από τον Μάιο κιόλας, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο μετά το Πάσχα, να τους κόβεται ο μισθός λόγω παρακράτησης του νέου φόρου.
Τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό και με τις αυξήσεις εμμέσων φόρων που κυοφορούνται, 
θα εξανεμίσουν πλήρως το λαϊκό εισόδημα και ό,τι απέμεινε από τη μεσαία τάξη. 
Είναι και πάλι αμφίβολο όμως αν θα φέρουν συμφωνία και δόσεις στη χώρα, για να αποφευχθεί ασφυξία τον Ιούνιο.
Από τις δέκα το πρωί σήμερα ξεκινά ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων Τσακαλώτου-Σταθάκη με την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές. 
Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα δημοσιονομικά μέτρα. 
Στο μικροσκόπιο θα βρεθεί έτσι το "νομοσχέδιο-σκούπα" για φορολογικό και ασφαλιστικά, το οποίο αν και τέθηκε σε διαβούλευση, τελεί υπό διαπραγμάτευση και ενδεχομένως να αλλάξει.
Συμφωνία δεν υπάρχει όμως με τους θεσμούς, ούτε για το πακέτο των προληπτικών μέτρων ύψους έως ​3,6 δισ. ευρώ.
«Δεν τα κάναμε αποδεκτά» έλεγαν κυβερνητικές πηγές, μετά την πρώτη συνάντηση χθες ​Τσακαλώτου και Ευρωπαίων δανειστών, αλλά δεν έλεγαν
​πως τα απέρριψαν, ​ή τι μορφή θα πάρουν, ​σε τι ακριβώς μέτρα θα αφορούν
και αν προλαβαίνουν να συμφωνηθούν για να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση  πριν τα δύο κρίσιμα για την Ελλάδα Eurogroup του Απριλίου.
Χωρίς προοπτική συμφωνίας, οι νέες "θυσίες" που ετοιμάζει η κυβέρνηση μοιάζουν ασκήσεις επί χάρτου.  
Στους "έχοντες και κατέχοντες" που θα σηκώσουν τα βάρη κατατάσσει και όσους βγάζουν 10.000 ευρώ το μήνα, που το 2017 θα πληρώσουν 100 ευρώ παραπάνω φόρο σε σχέση με φέτος, όσα δηλαδή και όποιος θα βγάζει 45.000 ευρώ!
Το «μυστικό» της νέας κλίμακας φόρου εισοδήματος είναι ότι οι χαμηλόμισθοι θα βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη και, επειδή είναι πολλοί, η κυβέρνηση ευελπιστεί να καλύψουν τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, από τα 1,8 δισ. ευρώ που αναζητεί από άμεσους φόρους.
Έτσι, το «μαχαίρι» των μειώσεων των εισοδημάτων θα νοιώσουν και εργαζόμενοι  του ιδιωτικού τομέα που βγάζουν από 650 ευρώ το μήνα (650Χ14 μήνες) αφού φόρο θα πληρώνει πλέον όποιος βγάζει από 9.100 ευρώ και άνω.
Στην πράξη βέβαια, οι επιβαρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα είναι πολύ μεγαλύτερες. 
Για παράδειγμα:
Ένας μισθωτός των 10.000 ευρώ το χρόνο (πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα) θα πληρώσει φέτος για τα περσινά εισοδήματά του, φόρο εισοδήματος 100 ευρώ. 
Του χρόνου για τα φετεινά 200 ευρώ. 
Αν και δεν υπόκειται σε εισφορά αλληλεγγύης, από τα λεφτά που θα του μείνουν θα πρέπει να πληρώσει πλήθος άλλων έμμεσων φόρων, όπως φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ΦΠΑ 23% ή 24% για τις οικογενειακές δαπάνες του κλπ. Στην πραγματικότητα φορολογείται και για μεγαλύτερο εισόδημα από αυτό που έχει πραγματικά για να ζει.
Ελάφρυνση θα δουν, θεωρητικά μόνον όσοι βγάζουν περίπου 2.000-3.000 ευρώ το μήνα (δηλαδή 28.000-45.000 ευρώ το χρόνο) αλλά και όσοι βγάζουν 50.000-55.000 ευρώ ετησίως.
Ανεπηρέαστοι από τις αλλαγές στους φόρους εισοδήματος μένουν μόνον όσοι βγάζουν κάτω από 650 ευρώ το μήνα και παραμένουν αφορολόγητοι. 
                                                  ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου