Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των Σουηδών που θέλει λιγότερους μετανάστες

Ένας αυξανόμενος αριθμός Σουηδών θέλουν η χώρα τους να υποδεχθεί λιγότερους μετανάστες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.
Η δημοσκόπηση της Sifo, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα εφημερίδα Svenska Dagbladet, διαπίστωσε ότι 41 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπαν ότι η Σουηδία θα πρέπει να χορηγήσει λιγότερες άδειες παραμονής στους πρόσφυγες σε σύγκριση με το μόλις 29 τοις εκατό το Σεπτέμβριο.
Από τους 1.000 ερωτηθέντες το διάστημα 2-5 Νοεμβρίου, το ένα τέταρτο ήθελε ο αριθμός να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, ενώ το 17 τοις εκατό ήθελε μια αύξηση και 16 τοις εκατό ήταν αναποφάσιστοι.
Η Σουηδία έχει λάβει περισσότερους πρόσφυγες ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, καθώς η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Όταν ερωτήθηκαν τον Σεπτέμβριο, οι εξελίξεις και η συζήτηση ήταν τελείως διαφορετικές.
Σήμερα ο πρωθυπουργός (Stefan Löfven) ζητά να αναδιανείμει (στην Ευρωπαϊκή Ένωση) τους πρόσφυγες που έχουν έρθει εδώ», είπε ο Toivo Sjörén, επικεφαλής της δημοσκόπησης της Sifo.

Μια δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Dagens Nyheter έδειξε παρόμοια μεταστροφή της αντίληψης της κοινής γνώμης, με το 26% να πιστεύει ότι η σκανδιναβική χώρα πρέπει να υποδεχθούν περισσότερους μετανάστες, κάτω από το 44% τον Σεπτέμβριο.

Οι άνδρες και οι δεξιοί ψηφοφόροι έχουν περισσότερο αρνητική άποψη για τους μετανάστες, με το 96% των ακροδεξιών οπαδών του κόμματος Σουηδοί Δημοκράτες να λέει ότι λιγότεροι μετανάστες θα πρέπει να αποκτήσουν άδεια παραμονής.

                                                 ΠΗΓΗ:EurActiv με Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου