Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Καθάρισαν τη λίμνη του Πύργου Συγγρού, «Φίλοι» του Δάσους, ΙΓΕ & εθελοντική ομάδα «Τετρακτύς»(Οπαδοί του Εσωτερισμού)!

Με την βοήθεια του Ι.Γ.Ε. & της  εθελοντικής ομάδας «Τετρακτύς» οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού προέβησαν το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου,  στον καθαρισμό της λίμνης, που βρίσκεται έναντι του Πύργου Συγγρού, η οποία καιρό τώρα ήταν απεριποίητη και εγκαταλελειμμένη...
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ο εξωτερικός καθαρισμός του χώρου που βρίσκεται περιμετρικά της λίμνης ενώ η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στον εσωτερικό καθαρισμό της λίμνης.
Όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού,  «το Ι.Γ.Ε. είχε φροντίσει να χαμηλώσει την στάθμη του νερού, χωρίς όμως να αδειάσει την λίμνη, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μικροί της κάτοικοι, τα ψαράκια».
Οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, μπήκαν μέσα στην λίμνη με πολύ μεγάλη προσοχή και την καθάρισαν και εσωτερικά, πετώντας όλα τα σκουπίδια, φύλλα, κλαδιά και ότι άλλο λέρωνε τα νερά της.
Πλέον οι επισκέπτες του Κτήματος Συγγρού μπορούν να την απολαύσουν.
Ταυτόχρονα έδωσαν υπόσχεση να αναλάβουν και του δεύτερου κομμάτιου της λίμνης, που όμως είναι πιο σύνθετο, γιατί όπως λένε, απαιτεί συγκεκριμένο εξοπλισμό, τον οποίο προθυμοποιήθηκε ένα μέλος του συλλόγου «Φίλων» του Δάσους Συγγρού  να διαθέσει με την πρώτη ευκαιρία.
Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού χαρακτηρίζουν επίσης ως τέλεια την συνεργασία που είχαν με το ΙΓΕ...
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκε η συντήρηση του Άλσους Συγγρού(έτσι το αναφέρουν οι ίδιοι), την Δευτέρα 13 Ιουλίου από την εθελοντική ομάδα «Τετρακτύς». 
Να τι ανέφερε η ανάρτησή τους:
Το Άλσος Συγγρού ο μοναδικός πνεύμονας πράσινου στο Δήμο Αμαρουσίου αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα άλση στον ευρύτερο χώρο της Αθήνας, αποτελεί για εμάς τους κάτοικους Αμαρουσίου ένα ξεχωριστό χώρο αναψυχής, ξεκούρασης, άσκησης αλλά και ανταλλαγής με την Φύση.
Καθημερινά επισκέπτονται το άλσος εκατοντάδες δημότες, περαστικοί αλλά και φυσιολάτρες, των οποίων η παραμονή δυστυχώς επιβαρύνει το περιβάλλον.
Εκτός αυτού σαν χώρος πρασίνου που είναι, χωρίς κάποια συστηματική συντήρηση επιτρέπει στα εποχιακά αγριόχορτα να φυτρώνουν ελεύθερα, δίνοντας μια εικόνα παραμελημένου χώρου που δεν του αρμόζει.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες των διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που στοχεύουν στην συντήρηση του χώρου η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Παρατηρήσαμε ότι κυρίως η περιοχή γύρω από το θεατράκι του Άλσους, ένα κομβικό σημείο της έκτασης Συγγρού αποτελεί ίσως και την πιο εμφανή εικόνα επιβάρυνσης.
Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε τον χώρο αυτό αλλά και να εξωραΐσουμε το θεατράκι με την πιο εύκολη και γρήγορη λύση:
πέρα από την συγκομιδή σκουπιδιών με το να απομακρύνουμε τα αγριόχορτα αλλά και δίνοντας στο θεατράκι χρώμα και μια διαφορετική φρεσκάδα που θα αναζωογονήσει τον γύρο χώρο.
                                                                            ΠΗΓΕΣ:
 www.facebook.com/media/set/set=a.977267362334414.1073741876.295870453807445&type=& tetraktys.co/?p=555
 ΥΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ 1:Ομολογώ ότι με παρεξένεψε η  άψογη συνεργασία των μελών του Συλλόγου «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού(που απ΄ ότι γνωρίζω στην πλειοψηφία του είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ), με αυτήν την εθελοντική Ομάδα «Τετρακτύς», που είναι οπαδοί του Εσωτερισμού & Αποκρυφισμού;
Εχουν μάλιστα & ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ...                  
Ιδού πως την προβάλλουν στο ιστολόγιο που διαθέτουν:
Η Σχολή Εσωτερισμού προάγει την εσωτερική ανάπτυξη του ατόμου, μ’ ένα τρόπο που του επιτρέπει να διακρίνει, διαχωρίζει, συνθέτει, κατανοεί και αντιλαμβάνεται πέρα από τα φαινόμενα της εξωτερικής ζωής. Αρχίζει να αφυπνίζεται από μια λήθη αιώνων και να συνδέεται με το βαθύτερο 
Eίναι του, τον εσώτερο εαυτό του και έτσι να βρίσκει τον δρόμο προς το φως της ψυχής του. Απορρίπτει σιγά σιγά δεσμά και δεσμώτες, φύλακες και θιασώτες, αποδεσμεύοντας τον εαυτό του από ανάγκες και υπαρξιακά κενά.
Η Αλήθεια τον καλεί και προσκαλεί να υιοθετήσει, αναθεωρήσει και ανατρέξει στη δικιά του κυτταρική, μνήμη, γνώση.
Η Εν-θύμηση τον απαλλάσσει από εμφυτευμένες ιδιότητες που τον ωθούν σε εφήμερες- υλικές προκλήσεις. Η απόγνωση μετατρέπεται σε γνώση και βεβαιότητα, η αμφι-βολία μεταστρέφεται σε εν-δυνάμωση και η απόρ-ριψη σε ευ-γνωμοσύνη και συν-χώρεση.
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ;
Δεν είναι ο δρόμος ίδιος- κοινός για όλους έχει όμως ένα κοινό παρανομαστή: την ανάγκη για ώθηση, εκτίναξη και επιστροφή στην ελευθερία την αρχική, αυτή που πάνω είχε ο άνθρωπος.            
Η Σχολή Εσωτερισμού μας είναι αυτή η ώθηση – δόνηση – εκτίναξη για να βρουν, αποδεχτούν και ανοίξουν ξανά τα φτερά τους όλοι όσοι έχουν το κάλεσμα αυτό. Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο συμμετοχής τους στις δραστηριότητες του κέντρου και επιθυμούν να εγγραφούν στη Τετρακτύς ως Δόκιμα Μέλη. 
Το πρόγραμμα της Σχολής Εσωτερισμού διαφέρει από το υπόλοιπο πρόγραμμα και δραστηριότητες της Τετρακτύς. 
Για τους καινούριους ενδιαφερόμενους θα δημιουργηθεί ειδικό προκαταρκτικό τμήμα κάθε Κυριακή πρωί, με σκοπό την σταδιακή ένταξη τους στις δραστηριότητες και σεμινάρια του κέντρου και εν τέλει στη Σχολή. 
Αναλυτικότερα για την Σχολή Εσωτερισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Τετρακτύς για να καθοριστεί μια συνάντηση για μια πρώτη επαφή και μια αναλυτικότερη επεξήγηση σε πιο προσωπικό επίπεδο.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ;
Η Σχολή θα λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο (Σάββατο απόγευμα και Κυριακή). Δίνεται μια γενικότερη θεματολογία της Σχολής.Εννοιολογική προσέγγιση – Αύρα και σώματα – Προηγούμενες ζωές σύνδεση – Αληθινή Ζωή – Δάσκαλοι – Ιεραρχίες και Σύνδεση – Ψυχή, Ανώτερος Εαυτός και κάθαρση – Καρμικός τροχός – Διαστάσεις – Πλανητικό έργο – Διαχρονικές αξίες – Σπηλιά Πλάτωνα – Ενοποίηση – Ακασικά αρχεία – ΦΩΣ – Δημιουργία πεδίου και ασπίδας προστασίας – Επιστροφή στη Φύση – Διατροφή και μηνύματα σώματος – Αρμονικές συχνότητες – Χρωματικές αναλογίες – Αριθμολογικές έννοιες και ανάλυση – Χοροθεραπεία – Εναλλακτικές θεραπείες – Επιλογή επαγγέλματος – Αποστολή στη Γαία – Σύνδεση με το ΟΛΟΝ στο ΤΩΡΑ.
Εκτός αυτού θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στον οραματισμό του Ιόχρου Πυρός κάθε Παρασκευή αλλά στις μηνιαίες Συστημικές Αναπαραστάσεις.
Στις καθήκοντα του κάθε Δόκιμου Μέλους θα συμπεριλαμβάνεται η καθημερινή εξάσκηση ασκήσεων και διαλογισμού, η ανταλλαγή με άλλα μέλη για βιωματικές εμπειρίες αλλά και εκπαίδευση και επικοινωνία, άμεση και συχνή με τα υπεύθυνα άτομα της σχολής για κάθε προβληματισμό αλλά και ο εθελοντισμός. 
Τέλος το κόστος της μηνιαίας εκπαίδευσης για όλο το πιο πάνω πρόγραμμα καθορίζεται στα 50 Ευρώ και μιας ετήσιας εγγραφής των 30 Ευρώ
ΥΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ 2: Βρε μπας & καθάρισαν το χώρο για να κάνουν εκεί τα τελετουργικά τους τους & τις μυήσεις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου