Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Θρησκευτικές μάχες των πόλεων

Είναι δύσκολο να εξάγει κανείς συμπεράσματα, σχετικά με τα τρομακτικά γεγονότα της Γαλλίας, εκτός από το ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που προηγούνται της εγκαθίδρυσης φασιστικών καθεστώτων
Ο φανατισμός δεν διαφέρει από την απογοήτευση μόνο όσον αφορά την τυφλότητα του απέναντι στο επιχείρημα αλλά, κυρίως, στο γεγονός ότι, η εθελοτυφλία του είναι πολύ πιο έντονη.
Όπως είχε πει άλλωστε ένας Γάλλος διανοούμενος το 18ο αιώνα, ο φανατισμός είναι ένας τυφλός και παθιασμένος ζήλος, ο οποίος πηγάζει από δεισιδαίμονες πεποιθήσεις.
Οδηγεί σε άδικες και σκληρές πράξεις, όχι μόνο χωρίς ντροπή & τύψεις, αλλά με ένα είδος εσωτερικής χαράς & ικανοποίησης.
Αυτό ακριβώς διαπιστώθηκε ότι συνέβη χθες στο Παρίσι, από ζωσμένους με εκρηκτικά ισλαμιστές τρομοκράτες, οι οποίοι πιθανότατα πίστευαν πως διεξάγουν έναν ιερό πόλεμο εναντίον μίας χώρας της Δύσης που βομβαρδίζει ανηλεώς τη δική τους.
Καταδικάζει βέβαια κανείς αυτές τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη ζωή, ούτε τη δική τους, ούτε των άλλων.
Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, αφού μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η Δύση έχει αλλάξει εντελώς νοοτροπία.
Στο όνομα της ελευθερίας διεξάγει πολέμους αδιαφορώντας για το Διεθνές Δίκαιο, όπως στην περίπτωση του Κοσσόβου, εφευρίσκει από το πουθενά δήθεν αποδείξεις ενοχής για να δικαιολογήσει τις στρατιωτικές της εισβολές (Ιράκ), σκοτώνει άμαχο πληθυσμό στο Αφγανιστάν με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones), βυθίζει μία χώρα στο χάος (Λιβύη) και βομβαρδίζει μία ολόκληρη περιοχή (Μέση Ανατολή), για να αναχαιτίσει μία ισλαμική οργάνωση.
Δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να παραπονιέται για τη μαζική εισβολή τρομοκρατημένων προσφύγων στα εδάφη της, αφού η ίδια την προκάλεσε.
Μαζί με τους μετανάστες βέβαια καταφέρνουν να διεισδύσουν και οι κατ’ εμάς τρομοκράτες.
Κατά τους ίδιους, μαχητές της ελευθερίας, ο στόχος των οποίων είναι να μεταφέρουν την οδύνη και την καταστροφή που συνοδεύει τους πολέμους στα δικά μας τα σπίτια.
Η Δύση δεν διεξάγει βέβαια μόνο στρατιωτικούς πολέμους αλλά, επίσης, οικονομικούς, καταδικάζοντας εκατομμύρια παραγκωνισμένους ανθρώπους του τρίτου κόσμου στην πείνα και στην εξαθλίωση.
Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχουν πολλοί που αναζητούν τρόπους επιβίωσης, στρέφοντας τα βλέμματα τους στην πλησιέστερη πλούσια ήπειρο, στην Ευρώπη.
Το πλήθος που μαζεύεται στα παράλια της Βόρειας Αφρικής θα βρει κάποια στιγμή το δρόμο του, μαζί με τους δικούς του τρομοκράτες.
Υπάρχει και η τρίτη πλευρά. Αυτή που υπηρετούν οι υποστηρικτές της δημιουργίας ενός πλανήτη χωρίς σύνορα, ο οποίος θα μπορεί να ελέγχεται πολύ πιο εύκολα.
Κυρίως όμως να απομυζείται από μία μικρή μειοψηφία που έχει στόχο να τον κυβερνήσει απολυταρχικά, αφού προηγουμένως δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Η κυριότερη προϋπόθεση είναι η μετατροπή των εθνικών κρατών σε πολυπολιτισμικές περιοχές, χωρίς σύνορα και κοινωνική συνοχή.
Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από το σουηδικό πείραμα, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Επιλέχθηκε δε μία χώρα που, παρά το ότι εξισλαμίζεται ραγδαία, με την ταυτόχρονη αύξηση της εγκληματικότητας, με θύματα τους ίδιους τους Σουηδούς, οι αντιδράσεις των πολιτών της είναι μηδενικές.
Ειδικότερα, οι βιασμοί γυναικών και οι σωματικές επιθέσεις, από μουσουλμανικά στοιχεία, αποτελούν καθημερινότητα στη Σουηδία.
Εν τούτοις, υπερισχύει ο άγραφος κώδικας της σιωπής, με αποτέλεσμα να μην μιλάει κανένας για όλα όσα συμβαίνουν.
Δυστυχώς φαίνεται πώς Σουηδοί νομίζουν ότι, εθελοτυφλώντας ξορκίζουν το κακό.
Η κυβέρνηση τους δε ενισχύει την τάση, αφού όταν διαμαρτυρηθεί κάποιος εργαζόμενος στο κράτος, δημόσια και οργανωμένα, κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.
Ίσως βέβαια ο απώτερος στόχος να είναι το σκανδιναβικό κοινωνικό κράτος, το οποίο έχει τεθεί στο στόχαστρο του νεοφιλελευθερισμού. Κανείς δεν ξέρει.
Κάτι ανάλογο πάντως συμβαίνει λιγότερο ή περισσότερο σε πολλά κράτη της κεντρικής Ευρώπης, όπως σωστά σημείωσε φίλος της σελίδας.
Λογικά λοιπόν υποθέτει κανείς πως προωθούνται κάποιου είδους απολυταρχικά καθεστώτα, τα οποία θα επιταχύνουν τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ, όσον αφορά τη διακυβέρνηση του πλανήτη.
Με βάση όλα αυτά, δεν μπορεί παρά να υποψιαστεί κανείς πως ίσως η δεύτερη 11η Σεπτέμβρη, αυτή τη φορά με επίκεντρο τη Γαλλία (φωτογραφία), έχει υποκινηθεί από την ίδια τη Δύση.
Στόχος της η τρομοκρατία του πληθυσμού, έτσι ώστε να μη φέρει αντιρρήσεις στη μεγαλύτερη αστυνόμευση του.
Να θελήσει να αντικαταστήσει εκούσια την ελευθερία του με την ασφάλεια που θα του παρέχει ένα απολυταρχικό καθεστώς, το οποίο στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε δήμιο του.
Είναι δύσκολο λοιπόν να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα τρομακτικά γεγονότα της Γαλλίας.
Μπορεί όμως να υποθέσει με σιγουριά πως μία σειρά ευρωπαϊκών κρατών θα αυξήσουν την αστυνόμευση των πόλεων τους και θα κλείσουν ερμητικά τα σύνορα τους με συρματοπλέγματα, για να προστατευτούν απέναντι στα μεταναστευτικά κύματα.
Επίσης πως θα αυξηθεί η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, οπότε θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την άνοδο στην εξουσία φασιστικών καθεστώτων.
Όλα αυτά όμως δεν θα σταματήσουν την εισβολή των εξαθλιωμένων ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ούτε τις μάχες των πόλεων από «ειδικούς απεσταλμένους» των φανατικών ισλαμιστών.
Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο εάν ενδιαφερθεί η Δύση για την κατάσταση των χωρών τους, σταματώντας να τις λεηλατεί και να τις βομβαρδίζει.
Εν τούτοις, μάλλον δεν πρόκειται να το κάνει, οπότε λογικά υποθέτει κανείς πως κάτι άλλο σχεδιάζει, το οποίο δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς.
Το μόνο που μπορούμε πάντως να κάνουμε είναι να εκφράσουμε τους φόβους και τις υποψίες μας, ακόμη και αν είναι υπερβολικές, τραβηγμένες ή συγκεχυμένες.
=======================================================
Η Σερένα Νομικού είναι επιχειρηματίας και μουσικός, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρθρογράφος σε πολιτικά, κοινωνικά και ψυχολο- γικά θέματα
=========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου