Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ερωτηματικά της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την διαγραφή χρεών του Δήμου Αμαρουσίου

             Κάποιος λοιπόν πρέπει να εξηγήσει τ’ ανεξήγητα
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου, η παράταξη Πατούλη, αποφάσισε να διαγράψει 3.514.000 € επιπλέον χρέη του Δήμου προς τις δημοτικές επιχειρήσεις του. 
Από αυτά πάνω 3.000.000€, αφορούν στην τετραετία 2007 -2010 (διοίκησης Πατούλη) και έρχονται να προστεθούν στα άλλα περίπου 20.000.000€ που είχαν διαγραφεί παλαιότερα ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσόν πάνω από 23.500.000 €.

Η αιτιολογία της διαγραφής είναι τεχνικά νομότυπη (παρέλευση πενταετίας, συμφωνία απλογραφικού και διπλογραφικού συστήματος).

Όμως, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, η διοίκηση Πατούλη είναι πολιτικά έκθετη τουλάχιστον για το διάστημα που την αφορά.

Οι διοικήσεις, δηλαδή, των δημοτικών επιχειρήσεων που η ίδια διόριζε εξέδωσαν τιμολόγια και διεκδίκησαν από το Δήμο να τους πληρώσει δαπάνες που κατά τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ή και το Ελεγκτικό συνέδριο δεν ήσαν επαρκώς αιτιολογημένες.
Ακόμα χειρότερα, όταν οι δαπάνες αυτές απορρίπτονταν δεν υπήρχε καμία αντίδραση από τους δικαιούχους. Κάποιος λοιπόν πρέπει να εξηγήσει τ’ ανεξήγητα.

Πριν μιλήσουμε για διαφθορά και κακοδιοίκηση θα ζητήσουμε να μας δοθούν στοιχεία. Το κάναμε και στο παρελθόν και συναντήσαμε την ουσιαστική άρνηση της διοίκησης. Τώρα θα επιμείνουμε μέχρι τέλους.

Και κάτι τελευταίο: 
Όταν ο κ. Πατούλης σαν πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο εξωτερικό, εκστομίζοντας πύρινους λόγους κατά της κεντρικής εξουσίας και θέλοντας να μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε δημοκρατικό, αναπτυξιακό και συνεκτικό πυλώνα της κοινωνίας, όπως λέει,  το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να διοικήσει το Δήμο Αμαρουσίου με διαφάνεια. Διαφορετικά υποκρίνεται ή ακόμα χειρότερα υπηρετεί άλλους σχεδιασμούς.

                                                              Για το γραφείο τύπου

                                               Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

                                             Ζέτα Πολίτη - zpoliti@gmail.com - 699 3438665



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου