Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

«Ζήτημα ελεύθερης επιλογής η αποτέφρωση των νεκρών», λέει ο Γ. Καραμέρος

    «Στάχτη» τα εμπόδια για την καύση των νεκρών στην Αττική...
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο, οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει και οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει στο ζήτημα της περιοχής.
Την ανάγκη δημιουργίας χώρου καύσης νεκρών, ως μια πρακτική που τυγχάνει μεγάλης προτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα, επισήμανε ο πρόεδρος της «Επιτροπής  για το δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα», Αντώνη Αλακιώτης, στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γ. Καραμέρος άκουσε το χρονικό των προσπαθειών της επιτροπής, συναινώντας στην ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που προστατεύουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής όλων.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, αρκετοί από τους δήμους του Βόρειου τομέα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία σχετικής εγκατάστασης, δεδομένου μάλιστα ότι αφενός το νομικό πλαίσιο έχει ξεκαθαριστεί πλήρως και αφετέρου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας έχει αποσαφηνίσει τις διαδικασίες με σχετική εγκύκλιό της.«Σε κάθε γραφείο τελετών διαφημίζεται η αποτέφρωση. 
Κάθε μέρα, τρεις άνθρωποι από την Ελλάδα αποτεφρώνονται στη Βουλγαρία. Για μας βέβαια το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ελεύθερης επιλογής και σεβασμού των δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου