Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά των νέων μέτρων λιτότητας στο Σύνταγμα

Επεισόδια, με ρίψη μολότοφ, βανδαλισμούς και χρήση χημικών από την αστυνομία, σημειώθηκαν στην κεντρική διαδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Πυρπολήθηκε όχημα του ΟΤΕ, ενώ ερρίφθησαν μολότοφ και κατά της Τράπεζας της Ελλάδος.
Είχε προηγηθεί διαδήλωση του ΠΑΜΕ η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 
«μαζική και αγωνιστική απάντηση στη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων» 
από τους «χιλιάδες εργαζομένους που μετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία 
και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος».
Ο κόσμος στους δρόμους & Τσίπρας
στη Μάλτα, χάχανα με την Μέρκελ
Οι διαδηλωτές μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποίησαν πορεία στην βουλή όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.
«Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσει τον αγώνα για την απόκρουση των καταστροφικών πολιτικών, θα συνεχίζει να αγωνίζεται έως ότου μπει οριστικό τέλος στα μνημονιακά μέτρα και στα κυβερνητικά νομοθετήματα που εξαθλίωσαν την Ελληνική κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.
Επεισόδια και μικροεντάσεις σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας όπου έλαβαν χώρα κινητοποιήσεις.
==================================================================
Και ενώ στην Ελλάδα χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν κατά των νέων μέτρων λιτότητας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Μάλτα για τη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό, τα περνάει φίνα με την Άνγκελα Μέρκελ.
Τρεις φωτογραφίες δείχνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να ξεκαρδίζεται στα γέλια 
με τη γερμανίδα καγκελάριο.
Στο ένα καρέ εμφανίζεται να της κουνά το δάχτυλο αλλά να ετοιμάζεται να γελάσει, στο επόμενο η γερμανίδα καγκελάριος γελάει με την ψυχή της και στο τρίτο φαίνεται να ξεκαρδίζεται ο ίδιος. 
==================================================================
Οι πορείες κατά της λιτότητας, στο κέντρο της Αθήνας καθώς επίσης και τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έγιναν πρώτο θέμα στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης.
Το Associated Press, στην ανταπόκρισή του από την Αθήνα, υπογραμμίζει πως στη σημερινή πορεία συμμετείχαν περίπου 25.000 άνθρωποι οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας.

Όπως αναφέρει αυτή ήταν η πρώτη γενική απεργία στην Ελλάδα από την ημέρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση. 

Ακόμη υπογραμμίζει πως στιγματίστηκε από επεισόδια, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε μια ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία αποσπάστηκε από τη διαδήλωση και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Ακόμη το αμερικάνικό δίκτυο CNBC, αναφέρεται και αυτό στην πορεία αλλά και στα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών δυνάμεων. 

Παράλληλα υπογραμμίζει πως είναι η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπογραμμίζει την χρήση χημικών από τους αστυνομικούς για να περιορίσει τη δράση των αντιεξουσιαστών.

Τέλος και η  βρετανική Telegraph αναφέρεται εκτενώς στην πρώτη γενική απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και αναρχικών.

                                     ΠΗΓΗ:HuffPost Greece & www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου