Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή διαμαρτυρίας καταθέτουν αύριο στις προξενικές αρχές, σύλλογοι της ΟΣΕΠΕ

Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη με τις οποίες δεν αναγνωρίζει την Ποντιακή Γενοκτονία έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα και ειδικά για του Πόντιους αποτέλεσε αφορμή γενικού ξεσηκωμού.
Στα πλαίσια αυτά, η ΟΣΕΠΕ καλεί του συλλόγους της να επιδώσουν την Πέμπτη επιστολή διαμαρτυρίας σε Ελληνικά Προξενεία ανά την Ευρώπη.
Η ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει:
Προς: Προέδρους και μέλη των Δ.Σ. συλλόγων μελών της Ο.Σ.Ε.Π.Ε
Αξιότιμε Πρόεδρε,
Αξιότιμα μέλη των Δ.Σ., την Πέμπτη 12.11.2015 και ώρα 11.00 π.μ., σε μια συμβολική πρωτοβουλία της Ο.Σ.Ε.Π.Ε, εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων Ευρώπης θα επιδώσουν συντονισμένα στις ελληνικές προξενικές αρχές της περιφέρειά τους, την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτή ανακοινώθηκε στον πρόεδρο της ελληνικής βουλής κο Βούτση στις 04.11.2015.
Η ενέργεια αυτή ας αποτελέσει δήλωση αποφασιστικότητας για την οφειλόμενη συμμετοχή μας στις θεσμικές διεργασίες που θα διαμορφώνουν το διάλογο των απόδημων Ελλήνων με την ελληνική πολιτεία.
Η πρόσφατη προκλητική δήλωση του Υπουργού Παιδείας κου Φίλη, πρέπει να οξύνει περαιτέρω τα πολιτικά ανακλαστικά μας. Ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας είναι αναγκαίο να ενταθεί.
Καλούμε τα σωματεία της ΟΣΕΠΕ στη μεταξύ τουςσυνεννόηση, ώστε να πλαισιώσουν με τη συμμετοχή των μελών τους τουςεντεταλμένους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας στις κατά τόπους επισκέψεις τωνπροξενικών αρχών.
Γενικό Προξενείο Μονάχου
Γενικό Προξενείο Αμβούργου
Γενικό Προξενείο Στουτγκάρδης
Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης
Γενικό Προξενείο Ντύσελντορφ
Πρεσβεία Βερολίνου
Γενικό Προξενείο Ελβετία
Γενικό Προξενείο Σουηδία
Γενικό Προξενείο Βρυξέλλες
Με αδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. της ΟΣΕΠΕ
Ο Πρόεδρος Ηλίας T. Μαυρίδης
α.Α.  Οργ. Γραμματέας Νικόλαος Σ. Κεσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου