Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πιο «αριστερά»… πεθαίνεις!!!

ΣΗΜΕΡΑ 12 Νοεμβρίου, το λαϊκό κίνημα πραγματοποιεί πανελλαδική απεργία, η οποία έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό. Πρόκειται για μια απεργία που έχει διπλό στόχο: 
Από την μια να αποτελέσει εκκωφαντική διαμαρτυρία κατά της εντεινόμενης επίθεσης της άρχουσας τάξης εναντίον των λαϊκών στρωμάτων κι από την άλλη να διατρανώσει την διάθεση αυτών των στρωμάτων να αντισταθούν στην επίθεση αυτή.
Εννοείται ότι προσάναμμα στην φωτιά της προγραμματισμένης απεργιακής κινητοποίησης αποτέλεσε το πόρισμα της διαβόητης «επιτροπής σοφών», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως δικαιολογία για το γκρέμισμα όσων αντερεισμάτων του ασφαλιστικού συστήματος έχουν μείνει ακόμη όρθια.
Ποιά είναι η απάντηση της «αριστερής» κυβέρνησης σ’ αυτόν τον ξεσηκωμό; 
Μια ροχάλα στα μούτρα των εργαζομένων! 
Διότι μόνο ως ροχάλα στα μούτρα των εργαζομένων μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι στις 12 Νοεμβρίου, την ημέρα τής προγραμματισμένης πανελλαδικής απεργίας, η κυβέρνηση θα συμμετέχει σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών με θέμα «Ιδιωτική ασφάλιση: 
Είναι θέμα πολιτικής ή ανάγκη;», το οποίο διοργανώνει η οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική στο Μέγαρο Μουσικής(που επιμένει να το χρηματοδοτεί & η συγκυβέρνηση Συνασπισμού φιλελευθεροποιημένης Υστερικής ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς, ΑΝεκδιήγητων ΕΛλήνων & ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΩΝ), στο οποίο θα πάρουν μέρος όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες που περιμένουν, σαν κοράκια και σαν ύαινες, να ορμήσουν στο πτώμα τής δημόσιας ασφάλισης και να το ξεσκίσουν...
Η επιλογή της ημερομηνίας συνιστά από μόνη της πρόκληση. 
Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει την κυβερνητική πολιτική, μιλώντας στην θεματική ενότητα «Ώρα αποφάσεων για επαγγελματικά ταμεία – ιδιωτικές συντάξεις - κύρια ασφάλιση».
Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης θα παρουσιάσει τα κυβερνητικά σχέδια για περαιτέρω εμπλοκή των ιδιωτών στο σύστημα υγείας, μιλώντας στην θεματική ενότητα «Σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία».
Με μια ματιά στην λίστα των συμμετεχόντων, ανακαλύπτουμε επίσης τον υποδιοικητή τού ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό, τον διοικητή τού ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό και τον πολύ γνωστό μας πια… (μαντέψτε… ναι, σωστά μαντέψατε!)… Μιλτιάδη Νεκτάριο από την «επιτροπή σοφών». 
Τέλος, παντα σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατά το άνοιγμα των εργασιών τού συνεδρίου θα μιλήσουν εκπρόσωποι τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίχως να κατονομάζονται.
Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος. 
Στο συνέδριο θα συμμετέχει και ο Έντουαρντ Πάλμερ. 
Επειδή μάλλον δεν τον ξέρετε, πρέπει να σας πληροφορήσω ότι πρόκειται για καθηγητή οικονομικών κοινωνικής ασφάλισης του πανεπιστημίου τής Ουψάλας και σύμβουλο (σαν να λέμε σοφό) του σουηδικού ινστιτούτου κοινωνικής ασφάλισης. 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Πάλμερ «αναμένεται να αναφερθεί με λεπτομέρεια στα στοιχεία που συνθέτουν το σουηδικό μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης, στο πώς πραγματοποιήθηκε η αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της Σουηδίας καθώς και στις πιθανές κατευθύνσεις για το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα».
Ο καθηγητής Έντουαρντ Πάλμερ και το εξώφυλλο της μελέτης του:
«Σουηδία:Ανταγωνισμός στον τομέα των συντάξεων - Ένα μοντέλο χαμηλού κόστους».
Αν ρωτάτε πού είναι το καλύτερο που προανέφερα, προφανώς δεν διαβάσατε το «πόρισμα» της επιτροπής σοφών τού Κατρούγκαλου. 
Αλλιώς, θα γνωρίζατε ότι το εν λόγω πόρισμα προβάλλει ως πρότυπο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (μάλλον αντι-ασφαλιστική θα πρέπει να λέμε) το σουηδικό μοντέλο. 
Τώρα, αν επιμένετε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του πορίσματος και της πρόσκλησης στον Πάλμερ, σίγουρα πρέπει να νοσηλευθείτε ως πάσχοντες από επικίνδυνη μορφή αφέλειας.
Αυτό σημαίνει να είσαι κυβέρνηση της αριστεράς: 
την ώρα που οι εργαζόμενοι απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης, εσύ να τους ρίχνεις ροχάλα, συμμετέχοντας σε συνέδριο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
                                                 Πιο αριστερά… πεθαίνεις!
=================================================================
«ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ» στο 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
                                                    Λίγα λόγια για το συνέδριο
 Στις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αντιμετωπίζει οικονομικές και ρυθμιστικές πιέσεις με τα ταμεία να ενοποιούνται και να προσαρμόζουν τις παροχές τους.
Εύλογα εγείρονται ζητήματα, όπως εάν η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να διαδραματίσει συμπληρωματικό ρόλο, υπό ποιες προϋποθέσεις, κι αν τελικά ο συμπληρωματικός της ρόλος είναι θέμα πολιτικής ή ανάγκη.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, αναγνωρίζοντας ότι η ασφάλιση είναι κεφαλαιώδους σημασίας πυλώνας προστασίας για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού και ότι η αντιμετώπιση των ζητημάτων που την αφορούν αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία, αλλά και την κοινωνία, διοργανώνει, στο πλαίσιο  των ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ/conferences, το 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο με θέμα «Ιδιωτική Ασφάλιση: Είναι θέμα πολιτικής ή ανάγκη;» το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Banquet.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να συμβάλλει στην διερεύνηση της προοπτικής σύγκλισης της Πολιτείας με τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και να ενημερώσει για το πώς η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καταστεί βασικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης, με ποιον τρόπο η εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II αποτελεί εχέγγυο για την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς, πώς η ιδιωτική ασφάλιση θα μπορούσε να ασκήσει συμπληρωματικό ρόλο στο δημόσιο σύστημα συντάξεων και υγείας και πόσο θα συνεισέφεραν στην οικονομία και την κοινωνία τα επαγγελματικά ταμεία.
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και αρμόδιων θεσμικών φορέων, ανώτατα στελέχη του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και συναφών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και σύμβουλοι θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους και θα συμμετάσχουν σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, μεταξύ τους αλλά και με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων που αφορούν μελλοντικούς χειρισμούς στα προαναφερόμενα θέματα.
Η βασική θεματολογία του συνεδρίου είναι:
Ιδιωτική Ασφάλιση βασικός πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη
Ώρα αποφάσεων για Επαγγελματικά Ταμεία – Ιδιωτικές Συντάξεις – Κύρια Ασφάλιση
Σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα στην Υγεία
==============================================================
                                                      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
08:30-09:00
Προσέλευση - Εγγραφές
09:00-09:10
Εναρκτήριο Καλωσόρισμα
Γιάννης Περλεπές, Γενικός Διευθυντής, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
09:10-09:30
Ομιλία
Εκπρόσωπος Κυβέρνησης
09:30-09:45
Ομιλία
Βουλευτής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης *
09:45-10:00
Ομιλία
Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος ΔΣ, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Eurolife ERB
Ενότητα 1:
10:00-12:15
Ιδιωτική Ασφάλιση: βασικός πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη
Πώς η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να μεταφραστεί άμεσα σε οικονομική ανάπτυξη
Ποιοι τομείς της ιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να φέρουν οικονομική ανάπτυξη
Χρειάζεται η Πολιτεία την ιδιωτική ασφάλιση
Γιατί ο κλάδος δεν έχει αναπτυχθεί όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη
Ποιος είναι ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης
Πόσο θα συμβάλλει η εφαρμογή του Solvency II στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην ιδιωτική ασφάλιση
Είναι έτοιμη η ασφαλιστική αγορά να εφαρμόσει το Solvency II
Ποιες επιπτώσεις έχει η εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II στην αγορά και στα δίκτυα διανομής
Τι είναι και τι εξασφαλίζει η προληπτική εποπτεία που εισάγει η Οδηγία Solvency II
Ποιες είναι οι επιπτώσεις από τα capital controls στην ασφαλιστική αγορά
Πόσο επιβαρύνει την ασφαλιστική αγορά το 3ο μνημόνιο
Ποιοι παράγοντες μπορούν να στηρίξουν την ενίσχυση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς
Panel:
Παναγιώτης Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Generali Hellas A.E., Πρόεδρος Επιτροπής Solvency II & Οικονομικών ΕΑΕΕ 
Δημήτρης Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής, Συνεταιριστική Α.Ε.Ε.Γ.Α. 
Γεώργιος Καραβίας, Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος 
Σπύρος Μαυρόγαλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εθνική Α.Ε.Ε.Γ.Α. 
Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, AXA Ασφαλιστική 
Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος ΔΣ, D.A.S. Hellas ΑΕ 
Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Μega Brokers SA
Συντονιστής: Πλάτων Τσούλος, Δημοσιογράφος, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
12:15-12:45
Διάλειμμα
Ενότητα 2:
12:45-14:30
Ώρα αποφάσεων για Επαγγελματικά Ταμεία - Ιδιωτικές Συντάξεις – Κύρια Ασφάλιση
Τι είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα και τι η ιδιωτική ασφάλιση
Ποια είναι η σχέση μεταξύ κοινωνικής ασφάλισης και υπόλοιπων συστημάτων ασφάλισης
Πώς αποτιμάται η τρέχουσα κατάσταση του συστήματος και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα
Ποια συστήματα συνταξιοδότησης εφαρμόζουν άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μπορεί να υποστηρίξει τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος η κρατική εγγύηση του 1ου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης
Ποιες είναι οι προοπτικές για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, το επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών και το ύψος των μελλοντικών συντάξεων
Πώς αντιμετωπίζουν Πολιτεία και πολίτες την ιδιωτική ασφάλιση
Πώς θα συνεισέφεραν στην οικονομία και την κοινωνία τα Επαγγελματικά Ταμεία
Αποτελεί το Solvency II εχέγγυο για την ασφαλιστική αγορά και την άσκηση συμπληρωματικού ρόλου στο δημόσιο σύστημα συντάξεων και υγείας
Γιατί το τρέχον φορολογικό σύστημα, μετά και το 3ο μνημόνιο, επηρεάζει αρνητικά την προώθηση των προϊόντων συμπληρωματικής σύνταξης
12:45-12:55
Εισαγωγική Ομιλία
Δημήτρης Μαζαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. MetLife Α.Ε.Α.Ζ., Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής, Συντάξεων & Υγείας της Ε.Α.Ε.Ε., Πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.)
12:55-13:05
Ομιλία
Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.
Panel:
Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος 
Δημήτρης Γαβαλάκης, Αντιπρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Πρόεδρος. Π.Σ.Σ.Α.Σ. 
Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Εθνική Α.Ε.Ε.Γ.Α. 
Βασιλική Κωστάκη, CFO, Groupama Φοίνιξ AEAE
Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς *
Νίκος Χαλκιόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου, Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.
Συντονιστής: Λάμπρος Καραγεώργος, Δημοσιογράφος, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
14:30-15:30
Γεύμα
15:30-15:50
Ομιλία
Edward Palmer, Senior adviser, Swedish Social Insurance Agency, Uppsala University, Professor (em) of Social Insurance Economics, Department of Economics, Fellow, Uppsala Center for Labor Studies
Ενότητα 3:
15:50-17:20
Σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα στην υγεία
Πώς μπορεί η ιδιωτική ασφάλιση να συμπληρώσει τον δημόσιο τομέα
Γιατί ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να εξασφαλίσει την παροχή πιο προσιτών καλύψεων
Πόσο μπορούν να αναβαθμιστούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους μέσα από ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης
Πώς τα πακέτα βασικών καλύψεων, τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια και τα ιατρικά πρωτόκολλα βοηθούν στον εξορθολογισμό του συστήματος υγείας
Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες υγείας
Ποιες είναι οι μέθοδοι αποζημιώσεων που διασφαλίζουν τη σχέση κόστους και ποιότητας
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο κανονιστικό πλαίσιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη
Σε ποια από τα προβλήματα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης μπορεί να δώσει λύσεις η ιδιωτική ασφάλιση
Panel:
Δημήτρης Κοντός, Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ
Γιώργος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής, Υγείας και Ομαδικών INTERAMERICAN, Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας στην Insurance Europe
Αθανάσιος Λοπατατζίδης, Σύμβουλος Διοίκησης, Όμιλος Βιοιατρικής
Νίκος Μανιαδάκης, Αναπληρωτής Κοσμήτωρ, Καθηγητής Τομέα Διοίκησης & Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.)
Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, Μέλος ΔΣ, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), Μεσίτης Ασφαλίσεων, Σ.Ι.Ξηρογιαννόπουλος ΕΠΕ
Συντονίστρια: Λέττα Καλαμαρά, Δημοσιογράφος, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 17:20
                                                               Λήξη εργασιών συνεδρίου 
                                    ΠΗΓΗ:teddygr.blogspot.gr & events.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου