Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αύριο στις 8:00 μ.μ. στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα»

Με την ταινία «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» (Verdades Verdaderas. La vida de Estela.) του Nicolás Gil Lavedra, παραγωγής 2011,  συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης τις προβολές της την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Πρόκειται για μια ακόμα αργεντίνικη ταινία (προηγήθηκε η προβολής της ταινίας «Η επίσημη ιστορία») αφιερωμένη στους αγνοούμενους της εκεί δικτατορίας και των παιδιών τους με την Εστέλα ντε Καρλότο, Πρόεδρο  των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου», στο επίκεντρο.
Η Εστέλα ήταν μια κυρία της μεσαίας τάξης, που μοίραζε το χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και τη δουλειά της ως διευθύντρια σχολείου και ζούσε εντελώς απομακρυσμένη  από κάθε πολιτική δραστηριότητα.
Μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της κόρης της, Λάουρα, μεταξύ 1977 και το 1978, και την εξαφάνιση του εγγονού της  Γκίντο που τον  κρατούσαν οι απαγωγείς του, η ζωή της άλλαξε εντελώς.
Σκηνοθεσία: Nicolás Gil Lavedra
Σενάριο: María Laura Gargarella, Jorge Maestro
Παίζουν: Susú Pecoraro, Alejandro Awada, Inés Efron
Διάρκεια: 99’
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου