Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δήμαρχος της ... "δικαίωσης"

Μία ακόμα δικαίωση των προσπαθειών του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, προς όφελος των εργαζομένων του Δήμου, αποτελεί η τροπολογία που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και συγκεκριμένα η διάταξη που αφορά στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας για τη βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους δήμους.
Με επιστολές του προς τον Υπουργό Εσωτερικών αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, είχε θέσει το ζήτημα της βαθμολογικής εξέλιξης του προσωπικού που απασχολούνταν στις δημοτικές επιχειρήσεις και μεταφέρθηκε σε υπηρεσίες του Δήμου, το οποίο ρυθμίζεται πλέον με τροπολογία που έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο «για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Το σχετικό άρθρο της τροπολογίας ρυθμίζει το καθεστώς βαθμολογικής εξέλιξης πέρα της μισθολογικής, που ήδη προβλέπεται, για τους εργαζομένους με σύμβαση αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκαν από τις δημοτικές επιχειρήσεις σε δήμους ή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, είτε λόγω της λύσης των επιχειρήσεων είτε λόγω της μεταφοράς της δράσης τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή στους δήμους.
«Έπειτα από τις ενέργειές μας που εξασφάλισαν μόνιμη και σταθερή εργασία σε εκατοντάδες αορίστου χρόνου εργαζομένους μας που μεταφέρθηκαν σε υπηρεσίες του Δήμου, η τροπολογία αυτή έρχεται να κατοχυρώσει και τη βαθμολογική τους εξέλιξη. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει επανειλημμένως ότι βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους που απασχολούνται στο Δήμο μας. Ως Διοίκηση, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, σταθερά καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δικαίωση των αιτημάτων και όσων εργαζομένων μας -και δη των συμβασιούχων- που βρίσκονται σε εκκρεμότητα» ανέφερε ο κ. Πατούλης με την ευκαιρία της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου